Szabadalmi licencmegállapodást írt alá a Huawei és az Ericsson

MTI

2023.08.25. 17:57

Megbízhatóbb termékeket és szolgáltatásokat ígérnek.

A kínai Huawei és a svéd Ericsson hosszú távú globális szabadalmi keresztlicenc-megállapodást írt alá a héten - jelentette be hivatalos közleményben a Huawei saját weboldalán.

A közlemény szerint a Huawei és az Ericsson közötti megállapodás a szabványok széles skálájához, például a 3GPP, az ITU, az IEEE és az IETF 3G, 4G és 5G cellás technológiákra vonatkozó szabványaihoz nélkülözhetetlen szabadalmakra terjed ki.

A megállapodás kiterjed továbbá a vállalatok hálózati infrastruktúrájára és a fogyasztói eszközök értékesítésére, ezáltal mindkét fél számára globális hozzáférést biztosítva egymás szabadalmaztatott, szabványosított technológiáihoz.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy hosszú távú globális keresztlicenc-megállapodást köthetünk az Ericssonnal" - mondta Alan Fan, a Huawei szellemi tulajdonért felelős részlegének vezetője.

"A mobilkommunikációhoz szükséges szabványos alapvető szabadalmak (SEP-k) fő támogatóiként a vállalatok elismerik egymás szellemi tulajdonának értékét, és ez a megállapodás erősebb szabadalmi környezetet teremt. Bizonyítja a két fél elkötelezettségét, hogy a szellemi tulajdont megfelelően tiszteletben kell tartani és védeni" - tette hozzá.

A közlemény arra is kitért, hogy az elmúlt 20 év során a Huawei jelentős mértékben hozzájárult a főáramú IKT-szabványokhoz, többek között a mobiltelefonos, a Wi-Fi és a multimédiás kodekek szabványaihoz. 2022-ben a Huawei állt az Európai Szabadalmi Hivatal bejelentői rangsorának élén a benyújtott szabadalmi bejelentésék számát tekintve, összesen 4505 bejelentéssel.

Alan Fan hozzátette, hogy a vezető technológiai innovációk megosztása iránti elkötelezettségük az egészséges, fenntartható iparági fejlődést fogja előmozdítani, és a fogyasztók számára megbízhatóbb termékeket és szolgáltatásokat fog nyújtani.

"Ez a megállapodás intenzív tárgyalások eredménye, amelyek biztosították, hogy mind a szabadalmak jogosultjainak, mind a megvalósítóknak az érdekeit méltányosan szolgálják" - hangsúlyozta.

.