Így kényeztesse bőrét nyáron - Bőrápolási tippek

alon.hu

2023.08.15. 15:57

Bőrápolás, hidratálás kívül és belül.

Nyáron nem elég, ha csak a ruhatárunkat cseréljük le, fontos, hogy a napi bőrápolási rutinunkat is a forrósághoz igazítsuk.

A napsütéses órák számának növekedésével bőrünk ápolása is nagyobb odafigyelést igényel. Elengedhetetlen ilyenkor a fényvédelem

Szánjunk időt az alapos arctisztításra

Állandóan felmerülő kérdés nyáron, hogy ilyenkor javasolt-e sminkelni vagy sem. Nyáron, vízparton, napozáskor kerüljük a sminket, egyéb alkalmakkor pedig nyugodtan használjunk könnyebb állagú alapozót, púdert.

Figyelembe kell viszont venni, hogy a meleg időben arcbőrünk hajlamosabb jobban bezsírosodni, és mivel izzadunk, könnyebben rátapad a por és egyéb szennyeződések. Fontos, hogy szánjunk időt az arctisztításra is. Egy alapos bőrradírozást is érdemes beiktatni hetente, hogy elkerüljük az esetleges bőrhibákat.

Fontos a hidratálás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nemcsak hideg időben, hanem nyáron is fontos bőrünk hidratálása. Legyen szó a légkondicionáló, a nap vagy a víz, szárító hatásáról, lényeges, hogy pótoljuk a bőrünkből elillanó folyadékot.

Emellett érdemes a fürdőzések után rögtön letusolnunk, így a só és a klór sem szárítja tovább bőrünket. Nyáron érdemes könnyebb állagú, fényvédőt tartalmazó hidratáló krémeket használnunk, melyek nem nehezítik el a bőrünket. Továbbá hasznos tápláló, olajos tusfürdővel zuhanyoznunk.

Ezen kívül mindenképp gondoskodjunk belsőleg is a hidratációról, igyunk elegendő vizet, főleg, ha sokat tartózkodunk a napon.

Legyen ápolt lábunk nyáron is 

Talpunk, sarkunk nyáron több környezeti hatásnak van kitéve, továbbá jobban szem előtt is van, így javasolt külön figyelmet fordítanunk erre a területre. Mielőtt szandált vagy papucsot vennénk fel, habkővel távolítsuk el az elhalt bőrrészeket, reszeljük le a bőrkeményedéseket vagy használjunk lábradírt. Ezután használjunk láb- és sarokápoló krémet, így szó szerint tetőtől talpig széppé varázsolhatjuk bőrünket.

.