Húsvét - Mit süssünk, főzzünk húsvétkor? Íme, három egyszerű, de különleges húsvéti recept
Húsvét
alon.hu
2024.03.29. 18:57
Itt a húsvét és még nincs ötlete mit süssön, főzzön? Segítünk!
Hirdetés
Ezek az egytálételek tetszőlegesen csirkemellből vagy pulykamellből is elkészíthetőek.
Szaftos, omlós ugyanakkor ropogós rántott csirke
Ha itt a vasárnap vagy akár a húsvét és ha megkérdezzük a gyerekeket, hogy mit ennétek? Szinte kórusban azt válaszolják: „rántott csirkét”. Nincs mit tenni, a gyerekek imádják. Készülhetünk bármilyen extra töltött, különleges menüvel, mindig a rántott hús a sláger.
Rántott csirkemell, a sütőből
Mit süssünk húsvétkor? - Rántott csirkemell
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
6 ek. szójaszósz
6 ek. olívaolaj
fokhagyma (2-3 gerezd)
só, bors, pirospaprika
pankómorzsa
késhegynyi (tényleg nagyon pici!) chilipehely (Ez természetesen elhagyható. Chilipehellyel már nem lesz annyira gyermekbarát a végeredmény.)
Előkészítés:
Először készítsük el pácot. (Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.) A szójaszószt, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót, őrölt borsot (és a pici chilipelyhet) egy nagyobb edényben keverjük össze.
A húst készítsük elő, mintha rántott húst csinálnánk. Szeleteljük fel, klopfolással kicsit lazíthatjuk is és tegyük bele az szójaszószos-olvívaolajas pácba.
Fedjük le és tegyük a hűtőszekrénybe pár óra vagy egy éjszakára.
Sütés előtt egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy nagyobb tálba tegyük ki a morzsát, keverjük össze pirospaprikával és sóval.
Vegyük elő a húst a hűtőből és forgassuk meg a morzsában, majd helyezzük a sütőlapra.
Csúsztassuk a sütőbe, és alsó-felső sütéssel 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük. (A sütési idő függ, pl. a hússzeletek vastagságától.)
Mielőtt kivennénk a húst sütőből, ellenőrizzünk egy szeletet.