Húsvéti receptek: Mit süssünk, főzzünk húsvétkor? Íme, három egyszerű, de különleges húsvéti recept
Mézes-mustáros csirke
Mit süssünk? - Mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók – 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- 5 ek.dijoni mustár
- 3 ek. méz
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
A csirke mellé tehetünk burgonyát, paprikát, hagymát és cukkini karikákat is. Attól függően ki mit szeret, ill. mennyi fér a tepsibe.
Elkészítés:
- A mustárt, a mézet, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat keverjük össze.
- A csirkemellfiléket mossuk meg, töröljük szárazra, majd sózzuk, borsozzuk.
- Ezt követően ebben a mézes-mustáros szószban forgassuk meg a csirkéket. Hagyjuk állni 1 órát, majd tegyük be a sütőbe.
- 180 fokon, alufólia alatt kezdjük el sütni, kb. 20-percig. 20 perc után a fóliát távolítsuk el, folytassuk a csirke sütését ugyanezen a hőfokon.
- Többször locsoljuk meg a szaftjával. Amikor, már úgy látjuk, hogy megsült. Kapcsoljuk alsó-felső sütésre a sütőt és pirítsuk így kb. 10 percig.
Tálalhatjuk rizzsel, bulgurral de kölessel is.