Mit süssünk, főzzünk húsvétkor? - Kifogástalan húsvéti sültek az ünnepi asztalra
Húsvét
alon.hu
2024.03.21. 04:37
Grillezett lazac majonézes kukoricával
Grillezett lazac
Hozzávalók a lazachoz:
600 g lazacfilé
só, bors és ízlés szerint halak fűszerkeverék
6 evőkanál olívaolaj
bors, só
Előkészítés (előző nap):
Ha bőrös lazacszeletet sikerült vásárolni, akkor forraljon fel egy edényben vizet. Ha forr, néhány másodpercre engedje bele a lazacszeletet, majd vegye ki. Ezt követően már könnyen lehúzható lesz a bőre.
A lazacszeleteket hideg vízzel öblítse le, majd törölje szárazra.
Egy serpenyőben forrósítsa fel az olívaolajat. Ha felmelegedett, tegye bele a lazacszeleteket. Közepes hőmérsékleten süsse kb 3-4 percig, majd óvatosan fordítsa meg és így is süsse tovább. (Kb. 4-5 perc) Süssük egészen addig, míg a filé enyhén fehéres színeződést kap. Sütés közben tekerjen rá egy kis sót és borsot.
Majonézes kukorica
Hozzávaló:
1 zacskó fagyasztott kukorica (400 g)
2 dl tejföl
4 ek majonéz
1 lilahagyma
1 kávéskanál só
Elkészítés:
Egy edényben forraljon fel 2 l vizet, tegyen bele sót. Vágja apróra a lilahagymát és ezt is tegye a főzővízbe. Ha már forr, öntse bele a fagyasztott kukoricát. Főzze 5-6 percig, majd szűrje le. A lilahagyma nagyon finom ízt ad a majonézes kukoricának.
Hagyja kihűlni.
Készítse el a majonézt egy szép tálban. Keverje össze a majonézt a tejföllel, ha már kihűlt a kukorica, azt is belekeverheti.