Mit süssünk, főzzünk húsvétkor? - Kifogástalan húsvéti sültek az ünnepi asztalra

Húsvét

alon.hu

2024.03.21. 04:37

Grillezett lazac majonézes kukoricával

grillezett lazac
Grillezett lazac

Hozzávalók a lazachoz:

  • 600 g lazacfilé
  • só, bors és ízlés szerint halak fűszerkeverék
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • bors, só

Előkészítés (előző nap):

  • Ha bőrös lazacszeletet sikerült vásárolni, akkor forraljon fel egy edényben vizet. Ha forr, néhány másodpercre engedje bele a lazacszeletet, majd vegye ki. Ezt követően már könnyen lehúzható lesz a bőre.
  • A lazacszeleteket hideg vízzel öblítse le, majd törölje szárazra.
  • Egy serpenyőben forrósítsa fel az olívaolajat. Ha felmelegedett, tegye bele a lazacszeleteket. Közepes hőmérsékleten süsse kb 3-4 percig, majd óvatosan fordítsa meg és így is süsse tovább. (Kb. 4-5 perc)  Süssük egészen addig, míg a filé enyhén fehéres színeződést kap. Sütés közben tekerjen rá egy kis sót és borsot. 

 

Majonézes kukorica 

Hozzávaló:

  • 1 zacskó fagyasztott kukorica (400 g)
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 1 lilahagyma
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés:

  • Egy edényben forraljon fel 2 l vizet, tegyen bele sót. Vágja apróra a lilahagymát és ezt is tegye a főzővízbe. Ha már forr, öntse bele a fagyasztott kukoricát. Főzze 5-6 percig, majd szűrje le. A lilahagyma nagyon finom ízt ad a majonézes kukoricának.
  • Hagyja kihűlni.
  • Készítse el a majonézt egy szép tálban. Keverje össze a majonézt a tejföllel, ha már kihűlt a kukorica, azt is belekeverheti.
  • Ízlésesen tálalja a húsvéti asztalon.

Jó étvágyat kívánunk!

.