Mit süssünk, főzzünk húsvétkor? - Tökéletes húsvéti sültek, melyeket lehetetlen elrontani
Húsvét
alon.hu
2024.03.22. 04:37
Milyen ünnepi menü legyen húsvétkor? - Kifogástalan fogások az ünnepi asztalra
Egyben sült fasírt
Milyen ünnepi menü legyen húsvétkor? - Egyben sült fasírt
Bármilyen alkalomra finom és kiadós. Húsvét előtti nap akár össze is lehet állítani, így másnap tényleg csak sütni kell.
Hozzávalók:
1 kg sertéshús. (Természetesen készülhet száranyahúsból is; de csinálhatjuk vegyesen csirke- és sertéshúsból is.)
1 cs. bacon szalonna
2 tojás + 5 db főtt tojás
2 fej vöröshagyma + pici olaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
Fűszerek: ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, majoranna, rozmaring
Friss petrezselyemzöld
1 szikkadt, száraz zsemle
Elkészítés:
A húsokat darálja le. A csirkét és a pulykát nem kell nagyon apróra.
A zsemlét tegye vízbe.
A tojásokat főzze meg.
A ledarált húst tegye egy mély tálba, amiben össze tudja majd állítani a fasírtot. A hagymát vágja össze és egy kicsit olajon pirítsa meg, majd keverje hozzá a húshoz. Tegye bele a zúzott fokhagymákat is. Majd jönnek a fűszerek és végül a tojás és a frissen vágott petrezselyemzöld és az áztatott kinyomkodott zsemle. Mindezt keverje össze, majd jöhet az összeállítás.
Vegyen egy mély őzgerinc formát vagy kerámiasütőt. Bélelje ki bacon szeletekkel, úgy, hogy kissé egymásra érjenek a szeletek és a forma szélén kilógjanak.
A fűszeres darált húst kanalazza rá félig. Nyomja bele a főtt tojásokat. Ha ez is megvan, végül kanalazza rá a maradék húst is.
Hajtogassa rá a bacon szeleteket. Takarja le alufóliával.
Előmelegített sütőbe tegye és süsse 200 fokon 40-50 percig. A húsoktól függ a sütési idő. A csirkés változatnak rövidebb, míg a sertéshúsból készült fasírtnak hosszabb a sütési ideje.
Vegye le az alufóliát és még pirítsa további 10 percig.
Hidegen és a melegen is kitűnő vendégváró.
Hidegen vegyes salátával vagy savanyúsággal, melegen hasábburgonyával, rizzsel tálalja.