Mit süssünk, főzzünk karácsonykor? - Húsos fogások karácsonyra, amelyeket a család szeretni fog
Sült pulykamell
Sült pulykamell
Hozzávalók:
- 0,8 - 1 kg pulykamell (legjobb, ha sikerül bőrös pulykamell darabot vásásrolni)
- 8-10 szelet bacon
- 8-10 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj vagy fűszervaj (de napraforgóolaj is jó)
Elkészítés:
- A megmosott pulykamellet több helyen éles késsel szurkáljuk meg, és ezekbe a zsebekbe szúrjunk 1-1 fokhagyma szeletet.
- A kerámiaedényt zsiradékkal (fűszervajjal vagy olívaolajjal, de a napraforgó olaj is tökéletes) kenjük ki.
- Tegyük bele a pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Borítsuk be a baconszeletekkel. Öntsünk alá 1-1,5 dl vizet.
- Az edényt fedjük le alufóliával és tegyük be a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges.
- Kezdjük el sütni 180 fokon, kb. 50 percig. Ekkor vegyük le a fóliát és süssük tovább, míg szép piros nem lesz.
- Saját levével időnként locsolgassuk meg.
Krumplipürével, friss salátával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Mit süssünk, főzzünk karácsonykor? - Húsos fogások karácsonyra, amelyeket a család szeretni fog >>>
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.