Mit süssünk, főzzünk karácsonykor? - Húsos fogások karácsonyra, amelyeket a család szeretni fog
Almás, aszalt szilvás csirke
Hozzávalók
A hús előkészítéséhez szükséges hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 25 dkg reszelt sajt (Trappista, Edami)
- 5 ek. liszt
- só, bors
- 4-5 ek olaj
Az alma előkészítéséhez szükséges hozzávalók:
- 0,5 kg alma
- 3 db fahéj, 5-6 db szegfűszeg 5-6 db
- 1 egész citrom
- 1-2 ek.cukor
1 csomag 20 dkg-os aszalt szilva csomag
Elkészítés
- Készítsük el először az almát, úgy mintha kompótot készítenénk, csak ne főzzük túlságosan puhára az almákat, inkább roppanósra (ez kerül majd a hússzeletek tetejére és a hússal együtt még 25 percig sütjük is.)
- Az almákat meghámozzuk, daraboljuk, vízzel felöntjük, fűszerezzük citromlével, cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Éppen csak forraljuk össze és kész.
- A csirkemelleket szeljük fel, a szeletek rostjait klopfolással lazítsuk meg. A hússzeleteket sózzuk meg, tekerjünk rá egy kis őrölt borsot.
- Tegyünk a tepsibe sütőpapírt. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben.
- A hússzeleteket forgassuk meg a lisztben, majd a hús mindkét oldalát hirtelen, 2-2 percig süssük meg a serpenyőben, majd emeljük át a tepsibe.
- Ha elfogytak a hússzeletek, mindegyikre halmozzunk az almából és tegyünk rá 1-2 aszalt szilva darabot is.
- Végül szórjuk meg reszelt sajttal az almás-szilvás húsok tetejét.
- Toljuk az előmelegített sütő alsó harmadába és 25 percig készre sütjük.
Jázmin rizzsel és szilvakompóttal vagy édesburgonyával tálaljuk.