Mit süssünk, főzzünk karácsonykor? - Tökéletes ünnepi sültek, melyeket lehetetlen elrontani
Ünnepi recept
alon.hu
2024.12.18. 17:25
Mit süssünk, főzzünk karácsonykor? - Tökéletes ünnepi sültek, melyeket lehetetlen elrontani
Póréhagymás sajtos pulykamell szeletek
Mit süssünk, főzzünk az ünnepekre? - Póréhagymás sajtos pulykamell szeletek
Hozzávalók:
0,5 kg pulykamell
1 szál póréhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
0,5 dl víz
3-4 ek. Mascarpone sajtkrém
10 dkg füstölt sajt
10 dkg Trappista sajt
5 dkg vaj
só, bors
Elkészítés:
A húst 6-8 szeletre szeleteljük fel, klopfoljuk ki.
A pulykaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy kb. 30x40-es hőálló tálat vajazzuk ki. Fektessük rá a hússzeleteket.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra (alsó-felső sütés).
A póréhagymát fél centis karikákra szeljük fel. A sajtokat reszeljük le.
A Mascarpone sajtot (ne legyen hideg) keverjük ki a borral és vízzel, kb. tejszín-sűrűségűvé. Ezt is sózzuk, borsozzuk.
A póréhagymakarikákat helyezzük a pulykaszeletekre, öntsük rá a Mascarponés szószt, borítsuk be reszelt sajttal az egészet. Toljuk az előmelegített sütőbe és süssük fóliával letakarva 25 percig.
Vegyük le a fóliát és süssük még 10-15 percig, hogy a sajt megpiruljon a tetején.