Mit süssünk, főzzünk karácsonykor? - Tökéletes ünnepi sültek, melyeket lehetetlen elrontani

Ünnepi recept

alon.hu

2024.12.18. 17:25

Mit süssünk, főzzünk karácsonykor? - Tökéletes ünnepi sültek, melyeket lehetetlen elrontani

Póréhagymás sajtos pulykamell szeletek

Póréhagymás sajtos pulykamell szeletek

Mit süssünk, főzzünk az ünnepekre? - Póréhagymás sajtos pulykamell szeletek

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulykamell
  • 1 szál póréhagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl víz
  • 3-4 ek. Mascarpone sajtkrém
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg Trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

Elkészítés:

  • A húst 6-8 szeletre szeleteljük fel, klopfoljuk ki.
  • A pulykaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy kb. 30x40-es hőálló tálat vajazzuk ki. Fektessük rá a hússzeleteket.
  • A sütőt melegítsük elő 190 fokra (alsó-felső sütés).
  • A póréhagymát fél centis karikákra szeljük fel. A sajtokat reszeljük le.
  • A Mascarpone sajtot (ne legyen hideg) keverjük ki a borral és vízzel, kb. tejszín-sűrűségűvé. Ezt is sózzuk, borsozzuk.
  • A póréhagymakarikákat helyezzük a pulykaszeletekre, öntsük rá a Mascarponés szószt, borítsuk be reszelt sajttal az egészet. Toljuk az előmelegített sütőbe és süssük fóliával letakarva 25 percig.
  • Vegyük le a fóliát és süssük még 10-15 percig, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
  • Serpenyős édesburgonyával tálaljuk.

 

.