Mit főzzünk? - Gyors, egyszerű, ugyanakkor egészséges fogás a böjti napokra
alon.hu
2025.03.05. 04:37
Mit főzzünk? - Húsmentes fogás a böjti napokra.
Itt egy egyszerű, egészséges fogás a böjti napokra.
Rakott karfiol
Rakott karfiol
Hozzávalók:
1 szép fej karfiol
1 tasak gyorsbulgur vagy gyorsrizs
4 dl tejföl
25 dkg sajt
2-3 dkg vaj
3 ek. morzsa
tojás 2-3 db
só, bors
A karfiol és a bulgur/rizs főzővízébe ételízesítő (ha lehet cukor- és adalékanyagmentes legyen) és só
1 kávéskanál szódabikarbóna
póréhagyma
Rakott karfiol elkészítése lépésről-lépésre:
A karfiolt daraboljuk fel, forrázzuk le. A vízbe tegyünk sót, pici szódabikarbónát. A karfiolt hagyjuk a vízben kihűlni. Így nem esik szét, enyhén roppanós marad.
A tasakos bulgurt/ ill. rizst főzzük meg. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl.
Egy hőálló tálat vajjal kenjünk ki, szórjuk bele morzsát.
A tojásokat verjük fel.
A sajtot reszeljük le.
A tejfölt keverjük össze a tojással és reszelt sajttal és fűszerezzük sóval, borssal.
Egy hőálló tálba tegyük bele a karfiolrózsákat, a póréhagymakarikákat és a rizst.
Öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos szószt.
Kicsit rázogassuk össze, hogy mindenhová kerüljön a szószból.