Mit süssünk húsvétra? - Itt három villámgyors vendégváró süti az ünnepekre, amiket mindenki imádni fog
Húsvét
alon.hu
2025.04.16. 17:57
Három egyszerű és finom aprósütemény recept az ünnepekre.
Három egyszerű, ellenben leírhatatlanul finom édességet mutatunk be. Ebből kettőt még sütni sem kell.
Tiramisu
Mit süssünk húsvétkor? - Tiramisu
Hozzávalók 4 főre
750 g Mascarpone
1 nagyobb csomag babapiskóta
kb. 3 dl hosszú kávé
6 cl Amaretto likőr (ez elhagyható)
5 tojássárgája
5 ek porcukor
kakaópor
Elkészítés
Először is vegyük ki a mascarponet a hűtőből. Könnyebb vele dolgozni, ha szobahőmérsékletű.
A tojássárgáját tegyük egy nagy keverőtálba, és állandó kevergetés mellett, forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre. Adjuk hozzá a porcukrot és – fehéredésig - keverjük. Ez a folyamat kb. 2 perc. Ezután villámgyorsan hideg vízfürdőn, pár percig kevergetve hűtsük le.
Ha lehűlt a kikevert tojássárgája, több részletben keverjük hozzá a mascarponét.
Kb. fél órát pihentessük a hűtőben vagy a hideg kamrában.
Készítsük el a kávét, majd a lehűtött hosszú kávéba öntsük bele az Amaretto likőrt.
Vegyünk elő egy szép tálat, amibe összeállítjuk majd a tiramisút.
A babapiskótát egyenként, gyorsan mártsuk bele a lehűtött kávéba. (Áztatni nem szabad, csak egy pillanatra mártsuk be. Az is fontos, hogy a kávé hideg legyen!)
A babapiskótákat helyezzük hosszanti irányban egymás mellé.
Az edény alját egészen fedjük be, és ha szükséges, törjük ketté a piskótákat.
Jöhet a mascarpones krém, a felét kenjük rá. Szitált, nyers kakaóporral zárjuk le ezt a réteget.
Ezután ismét a kávéba mártott babapiskótás réteg következik.
Ha ez kész, rákenjük a krém másik felét.
Habkártya segítségével simítsuk szépen el a tetejét.
Lefóliázva hűtőszekrényben pihentessük 12 órát.
Kakaóporral meghintve tálaljuk.
Három egyszerű és finom sütemény recept az ünnepekre. >>>