Mit süssünk húsvétra? - Itt van két isteni finom vendégváró süti a húsvéti ünnepekre

Húsvét

alon.hu

2025.04.12. 17:57

A nagy húsvéti készülődésben néha csak egy szikra, egy jó ötlet kell, aztán onnan a többi már jön magától.

Mindjárt itt a húsvét és komoly fejtörést okoz, hogy mit süssön az ünnepekre? Néha csak egy ötlet kell. Ebben segítünk most. Itt van két isteni finom vendégváró sütirecept.

Sütés nélküli, citromhabos piskóta

Sütés nélküli, citromhabos piskóta
Sütés nélküli, citromhabos piskóta

Hozzávalók:

  • 500 g babapiskóta
  • 2 egész biocitrom – szükséges a leve és a héja is (Ízlés szerint + 1 zöldcitrom díszítéshez és/vagy valamilyen piros bogyós gyümölcs)
  • 1 nagypohár tejföl
  • 10 ek. porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer (vagy nyírfacukor, barnacukor, gyümölcscukor, Xilit stb.)
  • 3 db Hulala tejszín (vagy valamilyen kemény habbá verhető tejszín esetleg habfixálóval használva)
  • 2,5 dl tej
  • 2 vaníliás cukor

Elkészítés:

  • Forraljuk fel a tejet, keverjük bele a vaníliás cukrot, majd hűtsük le.
  • Egy nagyobb tálba reszeljük le a két citrom héját, facsarjuk bele a két citrom levét, majd keverjük bele a porcukrot, végül a tejfölt is. Egy másik edényben keverjük kemény habbá a tejszínt. A tejszínt öntsük bele a tejfölös masszába és keverjük hozzá.
  • Vegyünk egy szép tálat vagy tortaformát. A babapiskótákat egyesével mártsuk bele a kihűlt vaníliás cukros tejbe. Rakjuk szépen sorba egymás mellé a picit tejjel, mindkét oldalán átitatott babapiskótákat a tortaformába. Ha egy réteggel megvagyunk, tegyünk rá a krém egy harmadát. Majd folytassuk mindaddig, míg elfogy az alapanyag.
  • A tetejére krém kerüljön és a végén tetszőlegesen díszítsük.
  • Tálalás előtt egy éjszakát pihentessük.

Mindjárt itt a húsvét és komoly fejtörést okoz, hogy mit süssön az ünnepekre? Néha csak egy ötlet kell. Ebben segítünk most. Itt van két isteni finom vendégváró sütirecept.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.