Gyors és egyszerű aprósütemény receptek az ünnepekre - Ráadásul sokáig elállnak
Ünnepi receptek
alon.hu
2020.12.21. 18:57
Sokkal korábban azért ne készítsük el, mert karácsonyig süthetünk egy újabb adagot.
Két egyszerű és gyorsan elkészíthető aprósütemény recepttel segítjük az ünnepi készülődést.
Mindegyik süteményt az ünnep előtt pár nappal korábban elkészíthetjük és jól záródó fémdobozban sokáig zamatosak és frissek marad. Mostani ajánlatunk a kókuszos csiga és a medvetalp.
Sokkal korábban azonban ne süssük meg, mert karácsonyig nekiállhatunk egy újabb adagnak.
Kókuszos csiga
Kókuszos csiga
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
A kókuszos csiga elkészítése
Az élesztőt a tejben futtassuk fel.
A lisztet, a margarint és a tojássárgáját az élesztővel jól gyúrjuk össze.
Gőz fölött, keverjük ki a 3 tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral. Vigyázzunk, ne legyen se folyós, se túl kemény, mert különben nem lehet rákenni a tésztára. Ha kész, keverjük bele a kókuszreszeléket is.
A tésztát osszuk öt részre és egyesével, jó vékonyra nyújtsuk ki.
Kenjük rá a krém 1/5-öd részét.
Ezután tekerjük fel, mint a kakaóscsigát, és kb. 1 cm-es vastagságúra szeleteljük fel.
Rakjuk tepsibe és 160 fokon süssük készre. (Figyeljünk, mert hamar sül!)
Ha kész, forgassuk meg mindegyik darabot a vaníliás cukorral elkevert porcukorba.
Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény) >>>