Gyors és egyszerű aprósütemény receptek az ünnepekre - Ráadásul sokáig elállnak

Ünnepi receptek

alon.hu

2020.12.21. 18:57

Sokkal korábban azért ne készítsük el, mert karácsonyig süthetünk egy újabb adagot.

Két egyszerű és gyorsan elkészíthető aprósütemény recepttel segítjük az ünnepi készülődést.

Mindegyik süteményt az ünnep előtt pár nappal korábban elkészíthetjük és jól záródó fémdobozban sokáig zamatosak és frissek marad. Mostani ajánlatunk a kókuszos csiga és a medvetalp.

Sokkal korábban azonban ne süssük meg, mert karácsonyig nekiállhatunk egy újabb adagnak. wink

Kókuszos csiga

Kókuszos-csiga-recept
Kókuszos csiga

Hozzávalók a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej

Hozzávalók a kókuszos krémhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A kókuszos csiga elkészítése

  • Az élesztőt a tejben futtassuk fel.
  • A lisztet, a margarint és a tojássárgáját az élesztővel jól gyúrjuk össze.
  • Gőz fölött, keverjük ki a 3 tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral. Vigyázzunk, ne legyen se folyós, se túl kemény, mert különben nem lehet rákenni a tésztára. Ha kész, keverjük bele a kókuszreszeléket is.
  • A tésztát osszuk öt részre és egyesével, jó vékonyra nyújtsuk ki.
  • Kenjük rá a krém 1/5-öd részét.
  • Ezután tekerjük fel, mint a kakaóscsigát, és kb. 1 cm-es vastagságúra szeleteljük fel.
  • Rakjuk tepsibe és 160 fokon süssük készre. (Figyeljünk, mert hamar sül!)
  • Ha kész, forgassuk meg mindegyik darabot a vaníliás cukorral elkevert porcukorba.

Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény) >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.