Gyors és egyszerű aprósütemény receptek az ünnepekre - Ráadásul sokáig elállnak

Ünnepi receptek

alon.hu

2020.12.21. 18:57

Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)

Moszkauer - Medvetalp recept
Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)

Hozzávalók

•    14 dkg vaj
•    15 dkg porcukor
•    30 dkg darált dió vagy mandula
•    200 ml tejszín
•    14 dkg apróra vágott kandírozott narancs/citromhéj
•    4 dkg liszt
•    1 tábla bevonócsoki

Elkészítés

A cukrot, vajat és a tejszínt óvatosan összefőzzük. A masszát lehűtjük és belekeverjük a lisztet, diót, narancshéjat.

Miután kihűl, kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakunk, melyeket egy vizes kanál hátuljával korongokká lapogatunk.
Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg megszilárdul, széle világosbarnára sül.
Amikor teljesen kihűltek, olvasztott csokival megkenjük az alsó lapját.

.