Karácsonyi édességek - Három különleges és finom sütirecept az ünnepekre, amit még sütni sem kell

Karácsony

alon.hu

2020.12.20. 17:57

Mit süssünk karácsonykor? Három különleges és isteni finom sütemény az ünnepekre, amit még sütni sem kell

Egy kávés-mascarponés, egy túrós-gyümölcsös és egy citromos-piskótás receptet osztunk meg Önökkel. Ebből egyik sem igényel sütést, igazából még főzést sem. A két egyszerűbbel kezdjük:

Tiramisu 

Tiramisu

Hozzávalók 4 főre

  • 750 g mascarpone                            
  • 1 nagyobb csomag babapiskóta
  • kb. 3 dl hosszú kávé                               
  • 6 cl Amaretto likőr           
  • 5 tojás sárgája                                                   
  • 5 ek porcukor                           
  • kakaópor         

 Elkészítés

  • Vegyük elő a mascarponet a hűtőből. Könnyebb vele dolgozni, ha szobahőmérsékletű.
  • A tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre. Ez a folyamat kb. 2 perc. Ezután villámgyorsan hideg vízfürdőn, pár percig kevergetve lehűtjük.
  • Adjuk hozzá a porcukrot és elektromos habverővel – fehéredésig - verjük kemény habbá. Kemény lesz a hab, csak legyünk kitartóak.
  • Ezután a mascarponével addig keverjük, amíg kenhető állagú nem lesz.
  • Kb. fél órát pihentessük a hűtőben vagy a hideg kamrában.
  • Készítsük el a kávét, majd a lehűtött hosszú kávéba öntsük bele a mandulalikőrt.
  • Készítsünk elő egy szép tálat, amibe majd összeállítjuk a süteményt.
  • A babapiskótát egyenként, gyorsan mártsuk bele a lehűtött kávéba. Áztatni nem szabad, csak egy pillanatra mártsuk be. Az is fontos, hogy a kávé hideg legyen!
  • A babapiskótákat helyezzük hosszanti irányban egymás mellé.
  • Az edény alját egészen fedjük be, és ha szükséges, törjük ketté a piskótákat.
  • Jöhet a mascarpones krém, a felét kenjük rá. Szitált nyers kakaóporral zárjuk le ezt a réteget.
  • Ezután ismét a kávéba mártott babapiskótás réteg következik.
  • Ha ez kész, rákenjük a krém másik felét.
  • Habkártya segítségével simítsuk szépen a tetejét.
  • Lefóliázva hűtőszekrényben pihentessük 12 órát.
  • Kakaóporral meghintve tálaljuk.​

2. Sütés nélküli, citromhabos piskóta >>>

3. Sütés nélküli, gyümölcsös túrótorta >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.