Hirdetés


Hirdetés

Aktuális

Moldin: Csak jövő héten lesz döntés

2004.05.06

Egyelőre még folynak a kemény alkudozások a Moldin ügyében. A gyárban nem tagadják, hogy szó van elbocsátásokról.

Folytatódnak a gondok Szombathelyen: A Moldinnak is vége?

2004.05.05

Az ALON információi szerint holnap (csütörtökön) jelentős elbocsátásokat jelentenek be a Moldin Kft. szombathelyi üzemében, amely műanyagtermékkel látja el a Philipset. Korábban több mint 300 ember dolgozott a gyárban.

Munkahelyi stressz: A zaj is teszi

2004.05.04

A „zajszennyezés” nem új keletű fogalom, sőt azt régóta tudjuk, a folyamatosan hangos környezetben dolgozóknak hosszú távon különböző testi és lelki problémákkal kell szembenézniük. A valóság azonban az, hogy már a viszonylag alacsony zajszint is munkahelyi stresszhez vezethet.

Add ide a didit, Sárvár! - Zanzibar és Fekete Pákó a sörsátorban

2004.05.02

A hétvégén Sárvár volt a király. Május 1-jén nem kisebb nevet sikerült letennie a csatlakozás kultúrasztalára, mint maga a nagy Fekete Pákó. És mivel előtte Zanzibar-koncert is volt, kihagyhatatlan programnak ígérkezett egy szombati vonatozás. Két tudósítónk is utazott az ígéret földjére.

Távoli tervek: Csillag István és a 86-os út

2004.04.29

Nem sok újdonság hangzott el Csillag István és a régió meghatározó polgármestereinek találkozóján. Ezt csak némileg kompenzálta, hogy a polgármesterek jól mutattak egymás mellett, még akkor is, ha a trón várományosa, Győr mindössze alpolgármesteri szinten képviseltette magát. Kezdünk aggódni.

Kimentünk a térre

2004.04.29

Szerda délután az ALON volt a vendége a Fő téri internet-sátornak. Hozsannázhatnánk persze rózsaszínt, de inkább leírjuk, mi is történt, meg hogy mit gondolunk erről az egészről.

Vásárfiák: Szippantók, kukásautók, hókotrók

2004.04.27

Habár a kedden nyílott köztisztasági kiállítás elvileg csak szakmabelieknek szól, a Haladás Sportcsarnok előtt csütörtökig bárki megcsodálhatja a csilivili kukásautókat és szippantókat. Riadóztassuk fiúgyerekes ismerőseinket, s népszerűségi indexünk meghaladja majd Dávid Ibolyáét is.

Tévéklaszter: Újabb epizód

2004.04.23

Ahogy azt olvashatták, múlt héten Mariborban jártunk, hogy hírt adjunk a Szombathelyi TV határon túli törekvéseiről. A történet pénteken a vasi megyeszékhelyen folytatódott, és megvan az első cserebere időpont is: május 29.

EU-pályázatírás: Tanuljuk, tanulgatjuk

2004.04.22

Az információs társadalomról, a gazdaságfejlesztésről, a klaszteresedésről és a pályázatírás rejtelmeiről folyt tanulságos eszmecsere csütörtökön a szombathelyi Vállalkozói Központban mintegy harminc érdeklődő részvételével. Úgy tűnik, hogy az állam ügyesen megcsapolja a hazánkba érkező EU-pályázatok pénzeit.

Állásbörze 2004

2004.04.21

Minden eddiginél többen látogattak el a HEMO-ban rendezett Állásbörzére, ami egyrészt örvendetes, másrészt elgondolkodtató. Munkát egyébként lehet találni, de a felkínált bérek szívbemarkolóan alacsonyak. Ausztriában sem lehetetlen álláshoz jutni, de az értelmiségnek ott nem sok babér terem.

Politikai vírus: Óvakodjon a képeslapoktól!

2004.04.19

Ma szerkesztőségünk is kapott abból az új, magyar nyelvű képeslap vírusból, amely a Matáv képeslapküldő szolgáltatását használja fel a terjedésre. Ha képeslapot kap e-mailben, semmiképpen ne nyissa meg a mellékletet, hacsak nem akar az EU-csatlakozás napján egy politikai üzenetet olvasni.

Viszlát, szombathelyi laktanya! Színház lesz a HEMO-ból?

2004.04.16

A kiképzőközpontot bezárják, ellenben az épületeket megkapja a város kompenzációként. A honvédelmi minisztérium támogatja a Savaria Légiót, és kibővíti a HEMO szerepkörét a város érdekében. Mindezt Juhász Ferenc minisztertől tudjuk.

Anima Sound System-hírek

2004.04.11

A legfontosabb: A zenekar honlapján belehallgathatunk a készülő új lemez egyik számába.

Mi történt Orbán Viktor és Ipkovich György találkozóján?

2004.04.08

Addig üsd a vasat, amíg meleg! Ez lehetett volna a mottója annak a rendkívüli sajtótájékoztatónak, amit csütörtökön kora délután tartott a Fidesz MPP helyi szervezete a Városháza előtti térre áthelyezett nemzeti petíciós pult előtt Sági József, Gyimesi József és Rettegi Attila részvételével.

Új webbolt indult az ALON-on

2004.04.06

Mától új színfolttal gazdagodott a lapunk. Megnyitotta kapuit második internetes áruházunk, amelyet a szombathelyi H-Multimédia Kft.-vel működtetünk közösen. A kínálatban számítástechnikai és minőségi szórakoztató elektronikai eszközök szerepelnek.

"Átmeneti foglalkoztatási nehézségek várhatók"

2004.05.05

Egy rögtönzött szerdai sajtótájékoztatón Szombathely polgármestere, a munkaügyi központ vezetője és a szociális bizottság elnöke együtt próbálta menteni a menthetőt a Philips elköltözése nyomán kialakult ijedelemben.

Elköltözik a Philips Szombathelyről

2004.05.04

A Philips Magyarország a mai napon bejelentette, hogy az LCD monitorok gyártását Szombathelyről Székesfehérvárra tervezi áthelyezni.

A Rigips és a Coca-Cola futás eredményei

2004.05.03

Május 2-án Szombathelyen két nagyhagyományú futóversenyt is rendeztek. A Rigips Maratoni Staféta és a Coca-Cola Futógálán olyan ismert személyek is elindultak, mint Markó Péter megyei elnök vagy Dancsó Zoltán kick-box világbajnok. Közöljük a részletes eredményeket.

Végső visszaszámlálás: Délutáni életkép

2004.04.30

Péntek délelőtt Szombathelyen is megkezdődtek a csatlakozási ünnepségek. Reggel futás volt, koradélutánra pedig a Fő tér megtelt táncosokkal és nézőkkel. A fő attrakció természetesen majd az éjfél lesz. Már csak pár óra az EU-ig. Izgalmas.

Európa kapujában

2004.04.29

Hétvégi szombathelyi kulturális, művészeti és közéleti események az EU-csatlakozás jegyében. Részletes programkalauz.

Európai parlamenti választás kiállítás a városházán

2004.04.28

A szerdán nyílt kiállítás EU-része nem több kötelező protokollnál, szerencsére a helyi vonatkozású anyag jóval érdekesebb.

Szent György napi vásár (featuring Lamperth Mónika)

2004.04.24

Hűvös idő és viharos szél fogadta a Szent György napi vásár első napjára kilátogató keveseket, akik közül az egyik a megnyitót celebráló belügyminiszter-asszony volt. Amúgy semmi extrára ne számítsunk, a képest igencsak visszafogott a felhozatal.

Internet-sátor a Fő téren

2004.04.23

Május 2-ig nyolc gépen reggeltől estig ingyen lehet internetezi az IHM Fő téri sátrában, sőt aki ügyes, annak a sátron kívül is. A helyszínen délutánonként programok lesznek, az ALON például 28-án szerdán délután 4-kor vonul ki a helyszínre, tovább növelve az esemény fényét.

Herényi Virágút: Programok és fellépők

2004.04.22

Azt szinte mindenki tudja, hogy a hétvégén ismét megrendezésre kerül a Virágút. Azt talán kevesebben, hogy pontosan mi lesz és mikor. Íme:

Lakossági fórum az új sportcsarnokról

2004.04.20

Kedd este lakossági fórumot tartottak a régi Sugár úti sportcsarnokban a felépítendő új sportcsarnok ügyében. A környéken lakók nagyobb morgások nélkül tudomásul vették, hogy a szomszédságukban néhány hét múlva elkezdődik a város 3 milliárd forintos nagyberuházása. Úgy tűnt, a varjak jobban zavarják őket.

Savaria Expo: Három a magyar igazság

2004.04.18

Immáron évek óta jellegzetesen jellegtelen a Savaria Expo, lánykori nevén a Szombathelyi Vásár. Az idén a helyzetet némileg javította a három hosszúnevű vásár és kiállítás összekapcsolása, illetve a mezőgazdasági termékek megjelenése. A kulturális színvonalat Szandi és a Barátok közt fémjelezte. Mi a nyitó és a zárónapon néztünk ki, keretes jelleggel.

Átadták az új szombathelyi mentőállomást

2004.04.15

Éppen száz éve, 1904 áprilisában indult meg városunkban a szervezett mentés. Az évfordulóra időzítve került felavatásra a szombathelyi új mentőállomás. A csütörtöki ünnepségen a régi és az új polgármester közösen vett át díjat a város nevében.

E-Magyarország pontok létesülnek Vas megyében is

2004.04.09

Életünk egyre több területére nyomul be az internet. Az IHM különböző pályázatain Vas megye az elmúlt hónapban több mint 140 millió forintot nyert, amely pénzekből leginkább nyilvános közösségi internet-hozzáférési pontok lesznek kialakítva. Ha jól számoltuk, 107 darab összesen.

Markó Péter a megye nemzetközi kapcsolatairól és az EU-csatlakozásról

2004.04.07

A megyei közgyűlés elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a megye nemzetközi kapcsolatrendszeréről, a most megjelent Stájer Politikai Évkönyvről és néhány hatátmenti település EU-csatlakozással összefüggő rendezvényeiről beszélt.

Floriadae 2004 - Aki a virágot szereti…

2004.04.05

A Herman Ottó Szakképző Iskola idén ötödik alkalommal adott helyt a fiatal virágkötők szakmai versenyének. Fotóztunk sokat.