Hirdetés


Hirdetés

Aktuális

Marton Zsolt: Az ellenzéket nem hívták meg

2004.07.21

Marton Zsolt városi képviselő levelet jutatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben reagál a egyes felvetéseire.

Megkezdődött a szombathelyi sportcsarnok építése

2004.07.20

Kedden délelőtt a munkagépek felvonulásával és polgármesteri földmarkolással megkezdődött a régió egyik legnagyobb beruházása, a 3,2 milliárdos szombathelyi sportcsarnok építése. Előtte az illetékesek aláírták a kivitelezési szerződést, mi pedig az épülő létesítmény történetéről.

Ismét kutyakiállítás Szombathelyen

2004.07.09

Két év szünet után, úgy tűnik, ismét hazánk legrangosabb kutyás helyszínei közé emelték a szervezők Szombathelyt. Nemzetközi mezőny, nemzetközi bírók előtt. Több mint másfélezer eb.

Megnyílt a ko online könyv-, zene- és filmáruház

2004.07.09

Az utóbbi néhány hónapban jelentős műszaki és tartalmi fejlesztésen esett át az ALON online könyváruháza, amelyet immár a város és a megye talán legjelentősebb ilyen jellegű piaci szereplőjével működtetünk közösen. A ko 8 százalék kedvezményt kínál az interneten.

Egy gyerekjáték kapcsán

2004.07.08

Többszörösen szimbolikus lehet az Epcos által a Kalandvárosnak ajándékozott új gyerekjáték. Az átadáskor a cég ügyvezető igazgatója Szentkuti László azt is mondta, az Epcos még „jó sokáig marad”, sőt fejlődni fog.

Képes Krónika 2004 - Történelmi fesztivál Celldömölkön

2004.07.07

Július 8-án csütörtöktől július 11. vasárnapig tart a Celldömölki Képes Krónika Várostörténeti Fesztivál. Íme a részletes program. Szombaton jelmezes felvonulás lesz.

Újabb vihar a sportcsarnok-beruházás körül

2004.07.07

„Nem véletlenül dugdosták a szerződést eddig” – mondják az ellenzéki politikusok. Egyre több a kérdőjel a város nagyberuházása, az egymilliárd forintos állami szerepvállalással építendő sportcsarnok körül.

Mire költse jutalmát a városvezetés?

2004.07.06

Az ellenzék továbbra sem képes megbékélni a szombathelyi városvezetés milliós jutalmaival. Kedden a Derkovits-lakótelep házfalainál jártunk sajtótájékoztatón.

Csernus Imre és a drogok: Levélváltás

2004.07.04

Roppant olvasottnak és egyben vitára ingerlőnek bizonyult Csernus Imre szombathelyi előadásáról készült cikkünk. Az alábbiakban egy olvasónk és a cikk szerzőjének tanulságos levélváltását tesszük közzé drog- és Csernus Imre-ügyben.

Sziget, mint mindig

2004.07.04

Idén augusztus 4-től 11-ig várja látogatóit, immár 12. alkalommal a Sziget Fesztivál. A nemzetközi kulturkemping – Magyarország EU-s csatlakozásával – ma már teljes joggal az európai kulturális vérkeringés szerves része és egyik meghatározó, multikulturális eseménye. Az idei Fesztivál több mint 60 helyszínen – köztük öt, különböző stílust bemutató nagyszínpadon - ezernyi programot ígér. Mi a Sziget Nagyszínpad szereplőit járjuk körül.

eMagyarország.hu: Feltérképeztek

2004.06.30

Csinnadratta nélkül indult el a közösségi internet-elérési pontok honlapja, az . Az IHM által gründolt oldal tematikus és lakóhely szerinti linkgyűjteményeivel, email-szolgáltatásával és internetes alapinformációival elsősorban a kezdő netezőknek szolgál hasznos dobbantóként. Szerdán újabb eMagyarország Pont-avatáson is voltunk.

Veszélyes szakemberhiány Magyarországon

2004.06.26

Nyugat-Magyarországon komoly munkaerőhiány van szakmunkásokból, fizikai munkásokból, rendszergazdákból és termékigazgatókból. A magyar diplomamániáról, a szakmunka elutasításáról, a szakképzés gyenge minőségéről és a regionális különbségekről ír pénteki számában a Világgazdaság.

Szentivánéji programok - Szombathely

2004.06.24

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy június 26-án szombaton üljük az idén szentivánéj napját, ám azt kevesebben, milyen programok lesznek a vasi megyeszékhelyen reggel tíztől éjjel egyig. Tessenek megnyugodni, lesz gagyipop és tűzijáték, és azt is érdemes megfigyelni, hányféleképpen írja le a sajtó az ünnep nevét.

Szétesőben az MDF? - Hende Csaba és a városi elnök is távozik

2004.06.23

Hende Csaba szerdán kilépett az MDF-ből és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából. Marton Zsolt, a párt szombathelyi elnöke az ALON-nak elmondta, Hende Csaba döntésétől függetlenül ma ő is benyújtotta lemondását, s várhatóan a Fideszben folytatja a politizálást.

Lidl-logisztika: Szücs Gábor válaszol

2004.06.20

Szücs Gábor építőmérnök, a Gazdasági Bizottság elnöke válaszol egy minapi .

Interneten a felvételi ponthatárok

2004.07.21

A felvételizők már tudják: felvették-e őket egyetemre és főiskolára. A jelentkezők kétharmadát vették fel államilag finanszírozott vagy önköltséges képzésre. Idén sláger a gazdaság és az idegenforgalom, harmadik helyre csúszott a jog. A felvételi ponthatárok már az interneten vannak.

Az MSZP, az ördög és a tömjénfüst

2004.07.16

Zűrös, sötét ügyek sokasága. Így jellemezte az ellenzék a legutóbbi időszak városi ingatlanügyeit egy pénteki sajtótájékoztatón.

Hivatalnak packázásai

2004.07.09

Legendák eddig is keringtek a minisztériumokban, illetve a hozzájuk kötődő hivatalokban tobzódó hihetetlen fejetlenségről, csak eddig túlzásnak tartottuk őket. De csak eddig, mert egy olvasónk egy levelet juttatott el hozzánk.

Gazdasági döntések a közgyűlésben: Kimozdulás?

2004.07.09

Megtörtént az első érdemleges lépés a szombathelyi reptér ügyében, a Jabil pedig földterületet venne egy 1000 főt foglalkoztató gyár megépítéséhez. A polgármester válasza a sportcsarnokkal kapcsolatos aggodalmakra: Jövő ősszel már az új létesítményben lesz a BDF tanévnyitója.

A Bartók Fesztivál idei programja

2004.07.07

A szakmai programok már napok óta zajlanak, a nagyközönség július 10-én kapcsolódhat be az eseményekbe, melyek július 21-ig tartanak. Íme a koncertműsor és némi háttérinformáció.

Az internetes ügyintézés hajnala

2004.07.07

Ha minden a tervek szerint halad, a közeljövőben Szombathelyen anélkül is tudunk lakcímet átjelenteni, útlevelet intézni, építési engedélyt kérni vagy céget bejelenteni, hogy befutkároznánk a városházára. Az internetezők közül feltehetően sokan élni fognak a lehetőséggel, aki meg nem internetezik, annak éppen ideje elkezdenie.

A megyei vezetők jutalma

2004.07.06

Az Origo internetes portál a megyei közgyűlések elnökeinek fizetésen felüli juttatásait teszi nagyító alá. Ezek szerint például a Vas Megyei Közgyűlés elnökének, Markó Péternek éves jutalma bruttó 3 millió 672 ezer forint.

Úton-útfélen

2004.07.06

Kollegánk számos helyi utazási irodával tárgyalt, turizmusban dolgozó érintettel konzultált, majd leszűrte 2004 ránk vonatkozó esszenciáit.

Hende Csaba belépett a szombathelyi Fideszbe

2004.07.04

Hende Csaba vasárnap közölte, hogy felvették a Fidesz szombathelyi szervezetébe. Vele tartott Marton Zsolt, az MDF korábbi szombathelyi elnöke. Egyelőre nem világos, Hende mennyire veti bele magát a helyi ügyekbe.

Őrizetbe vétel vár a bevont jogosítványú vezetőkre

2004.07.01

Vas megyében nagy baj nincs a közbiztonsággal, de sok a problémás vendég. A rendőrség kemény fellépést ígér a nyári hónapokra. Különösen rászállnak azokra, akiknek bevonták a jogosítványát.

Őrségi vásár: Ha leszáll a szombat éj

2004.06.28

Mi rejlik a kulisszák mögött? Mit tesznek a sötétedés után a helyiek és az idelátogatók, miután már a kanadai ismerősöknek is jutott a népies viseletből és a kerámiából? Foci, sör, V-Tech és happy end. – Munkatársunk szubjektivitástól sem menetes őriszentpéteri beszámolója. Olvasói

Hogyan tovább Vas megyei turizmus?

2004.06.25

A megyei közgyűlés legutóbbi szentgotthárdi ülésén fogadta el a Vas Megyei Idegenforgalmi Koncepciót, amely elemzi a megye jelenlegi turisztikai helyzetét, s egyben megjelöli a jövő lehetőségeit.

Ismét vízitúrázókat kellett menteni a Rábán!

2004.06.24

Csütörtök délelőtt újabb vízitúrázók kerültek életveszélybe a Rábán. A társaságot tűzoltók, vízimentők és rendőrök szabadították ki a szorult helyzetükből. Két héten belül ez a második komoly vízitúrás baleset.

Szentgotthárd: Marihuána-ültetvény a Rába-parton

2004.06.23

A szentgotthárdi férfi zalaegerszegi albérletében nevelte a marihuána-palántákat. Tegnap a Rába-parti ültetvényébe készült kitelepíteni őket, amikor a rendőrök gyanút fogtak.

Elvira Futófesztivál: Új utakon

2004.06.20

Az égiek végül is kegyesek voltak a megye egyik legszimpatikusabb tömegsport-rendezvényéhez. Az Elvira Futófesztivál az idén megváltozott formában zajlott, nem titkoltan a célból, hogy nyisson a nagyobb tömegek felé. Az ALON ott volt, közli a , s van egy is. Jó egészség!