Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Úton-útfélen

2004.07.06

Kollegánk számos helyi utazási irodával tárgyalt, turizmusban dolgozó érintettel konzultált, majd leszűrte 2004 ránk vonatkozó esszenciáit.

Hende Csaba belépett a szombathelyi Fideszbe

2004.07.04

Hende Csaba vasárnap közölte, hogy felvették a Fidesz szombathelyi szervezetébe. Vele tartott Marton Zsolt, az MDF korábbi szombathelyi elnöke. Egyelőre nem világos, Hende mennyire veti bele magát a helyi ügyekbe.

Őrizetbe vétel vár a bevont jogosítványú vezetőkre

2004.07.01

Vas megyében nagy baj nincs a közbiztonsággal, de sok a problémás vendég. A rendőrség kemény fellépést ígér a nyári hónapokra. Különösen rászállnak azokra, akiknek bevonták a jogosítványát.

Őrségi vásár: Ha leszáll a szombat éj

2004.06.28

Mi rejlik a kulisszák mögött? Mit tesznek a sötétedés után a helyiek és az idelátogatók, miután már a kanadai ismerősöknek is jutott a népies viseletből és a kerámiából? Foci, sör, V-Tech és happy end. – Munkatársunk szubjektivitástól sem menetes őriszentpéteri beszámolója. Olvasói

Hogyan tovább Vas megyei turizmus?

2004.06.25

A megyei közgyűlés legutóbbi szentgotthárdi ülésén fogadta el a Vas Megyei Idegenforgalmi Koncepciót, amely elemzi a megye jelenlegi turisztikai helyzetét, s egyben megjelöli a jövő lehetőségeit.

Ismét vízitúrázókat kellett menteni a Rábán!

2004.06.24

Csütörtök délelőtt újabb vízitúrázók kerültek életveszélybe a Rábán. A társaságot tűzoltók, vízimentők és rendőrök szabadították ki a szorult helyzetükből. Két héten belül ez a második komoly vízitúrás baleset.

Szentgotthárd: Marihuána-ültetvény a Rába-parton

2004.06.23

A szentgotthárdi férfi zalaegerszegi albérletében nevelte a marihuána-palántákat. Tegnap a Rába-parti ültetvényébe készült kitelepíteni őket, amikor a rendőrök gyanút fogtak.

Elvira Futófesztivál: Új utakon

2004.06.20

Az égiek végül is kegyesek voltak a megye egyik legszimpatikusabb tömegsport-rendezvényéhez. Az Elvira Futófesztivál az idén megváltozott formában zajlott, nem titkoltan a célból, hogy nyisson a nagyobb tömegek felé. Az ALON ott volt, közli a , s van egy is. Jó egészség!

Megtorpant az ingatlanpiac

2004.06.19

Soha ennyi eladó ingatlan nem volt még Szombathelyen - állítja a szakember. Nagy a kínálat, visszafogott a kereslet az ingatlanpiacon Vas megyében. Az uniós csatlakozás nem hozott áttörést, a hazai piac viszont telítődött

Gázszivárgás miatt kitelepítés Szombathelyen

2004.06.16

Gázrobbanás miatt kellett családokat kiköltöztetni Szombathelyen délelőtt. Azóta már elmúlt a veszély.

Választási utórezgés: A baloldal is értékelt

2004.06.15

„Bár vesztes félnek nem szokás, azért én fontosnak tartottam ezt a sajtótájékoztatót – kezdte mondandóját Dr. Nemény András. - Az utóbbi napokban folyamatosan csörgött a telefonom, és a választók sajnálkozásaikat fejezték ki a vereség miatt.”

PollenSMS.hu: Honlap allergiásoknak, térképpel, ingyenes SMS-szolgáltatással

2004.06.12

Minden ötödik ember allergiás a különböző virágporokra. Komoly segítséget jelenthet az allergiásoknak, hogy az interneten is tájékozódhatnak a pollen-helyzetről, és aki igényli, rövid, írásos üzenetet kaphat az aktuális állapotról a mobiltelefonjára.

Adok-kapok az EU-ünnepség körül

2004.06.10

Az MDF szerint tisztázandó kérdések merültek fel a szombathelyi EU-csatlakozási ünnepségek finanszírozása körül. A megszólított Gombás Endre tanácsnok válaszol, és egyben ő is kérdez.

Miniszterjárás: Burány Sándor Szombathelyen

2004.06.08

A munkaügyi miniszter nem jelentett be semmi forradalmit, de harmincmilliós támogatást hozott a városnak az elbocsátottak átképzésére.

Az ellenzék is hiányolja a könyvhetet

2004.06.05

Szombaton a helyi Fidelitas és az MDF sajtótájékoztatóval összekötött ingyenes könyvosztogatást tartott a Fő téren. Kommentálunk.

Csernus Imre és a drogok: Levélváltás

2004.07.04

Roppant olvasottnak és egyben vitára ingerlőnek bizonyult Csernus Imre szombathelyi előadásáról készült cikkünk. Az alábbiakban egy olvasónk és a cikk szerzőjének tanulságos levélváltását tesszük közzé drog- és Csernus Imre-ügyben.

Sziget, mint mindig

2004.07.04

Idén augusztus 4-től 11-ig várja látogatóit, immár 12. alkalommal a Sziget Fesztivál. A nemzetközi kulturkemping – Magyarország EU-s csatlakozásával – ma már teljes joggal az európai kulturális vérkeringés szerves része és egyik meghatározó, multikulturális eseménye. Az idei Fesztivál több mint 60 helyszínen – köztük öt, különböző stílust bemutató nagyszínpadon - ezernyi programot ígér. Mi a Sziget Nagyszínpad szereplőit járjuk körül.

eMagyarország.hu: Feltérképeztek

2004.06.30

Csinnadratta nélkül indult el a közösségi internet-elérési pontok honlapja, az . Az IHM által gründolt oldal tematikus és lakóhely szerinti linkgyűjteményeivel, email-szolgáltatásával és internetes alapinformációival elsősorban a kezdő netezőknek szolgál hasznos dobbantóként. Szerdán újabb eMagyarország Pont-avatáson is voltunk.

Veszélyes szakemberhiány Magyarországon

2004.06.26

Nyugat-Magyarországon komoly munkaerőhiány van szakmunkásokból, fizikai munkásokból, rendszergazdákból és termékigazgatókból. A magyar diplomamániáról, a szakmunka elutasításáról, a szakképzés gyenge minőségéről és a regionális különbségekről ír pénteki számában a Világgazdaság.

Szentivánéji programok - Szombathely

2004.06.24

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy június 26-án szombaton üljük az idén szentivánéj napját, ám azt kevesebben, milyen programok lesznek a vasi megyeszékhelyen reggel tíztől éjjel egyig. Tessenek megnyugodni, lesz gagyipop és tűzijáték, és azt is érdemes megfigyelni, hányféleképpen írja le a sajtó az ünnep nevét.

Szétesőben az MDF? - Hende Csaba és a városi elnök is távozik

2004.06.23

Hende Csaba szerdán kilépett az MDF-ből és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából. Marton Zsolt, a párt szombathelyi elnöke az ALON-nak elmondta, Hende Csaba döntésétől függetlenül ma ő is benyújtotta lemondását, s várhatóan a Fideszben folytatja a politizálást.

Lidl-logisztika: Szücs Gábor válaszol

2004.06.20

Szücs Gábor építőmérnök, a Gazdasági Bizottság elnöke válaszol egy minapi .

Szombathely Rally: Aschenbrenner-siker

2004.06.20

Aschenbrenner nyerte a felhőszakadással és felázott pályákkal nehezített Szombathely Rallyt. Vasi szereplője is volt a versenynek.

Cabir: Megjelent az első működő mobilvírus

2004.06.17

Sokan talán fel sem fogják annak a hírnek a jelentőségét, mely szerint működőképes az első mobiltelefonokat fertőző, vezeték nélküli kapcsolattal terjedő vírus. Az új Nokiákat szereti, igaz, nem a dühösebbik fajtából való. Egyelőre.

Zenei aranybánya a Download.com-on

2004.06.15

Az internet legszimpatikusabb tulajdonságait, a nyitottságot és az egyetemes hozzáférést aknázza ki a Download.com közelmúltban indított zenei melléklete. Sok ezer szárnyait bontogató zenekar számait tölthetjük itt le, ingyen és legálisan. Japán goa és mongol hip-hop, stílus- és izgalomorgia.

Választási utórezgés: A jobboldal értékelt

2004.06.14

A választók hitelesítették Ipkovich György félévi bizonyítványát – kommentálták a választásokat jobboldali politikusok hétfőn a szombathelyi városháza előtt. A polgármestert nem szólítják fel lemondásra, de – mint mondták - egyértelmű a jelzés, hogy a városban rossz irányba mennek a dolgok.

Kampányfinis: Kiss Péter hazai pályán

2004.06.11

A Park Hotel Pelikánban tartott sajtótájékoztatóján a kancelláriaminiszter ”sztrádaépítést” pedzegetett, miközben felmelegítette a régióközponti álmokat. Utóbb kaptunk egy sajtóközleményt sikeres termofor kémény-pályázatokról is.

Lépcsőzetesen hidalunk le

2004.06.09

A Centenáris-híd forgalomból való kivonása a megyeszékhely közlekedését alapjaiban rengette meg. A tervek szerint a felújítási munkák ősszel kezdődnek, a személyautók decembertől vehetik majd idénybe, a végleges átadás 2005 júniusában lesz.

Szombathelyre is jön a Lidl

2004.06.07

Ősztől várhatóan újabb front nyílik a szombathelyi élelmiszerár-háborúban. Információink szerint ekkor nyitja meg a megyeszékhelyen üzletét az olcsó árairól és a kőkemény üzletpolitikájáról ismert német Lidl. Az 1400 négyzetméteres áruházat már építik a Hunyadi úton.

Draskovics Tibor Szombathelyen járt

2004.06.03

A város és a megye gazdasági vezetői és politikusai nagy számban képviseltették magukat azon az előadáson, melyet Draskovics Tibor pénzügyminiszter tartott csütörtökön a Vállalkozói Központban. Mi meg kommentáljuk.