Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Városi bál 2004, Szombathely

2004.01.18

Mintegy 500 vendég mulatott szombaton a Művelődési és Sportházban a város szezonnyitó báli eseményén. A rendezvényt Dr. Ipkovich György polgármester nyitotta meg.

Vas megyében kevés a baleset, viszont sokat iszunk

2004.01.16

Arányait tekintve messze a legalacsonyabb a balesetek száma a megyénkben, tudtuk meg pénteken a Megyei Rendőrfőkapitányságon tartott sajtótájékoztatón. A közúti balesetek oka túlnyomórészt a romló közlekedési morálban keresendő. Néztünk videót szabálytalan autósokról is. Biciklisek reszkessetek!

Középiskolák rangsora: TOP 100

2004.01.13

A felvételi írásbeli dolgozatok átlagát tekintve a szombathelyi Bolyai János Gimnázium az országos lista előkelő 12., a Nagy Lajos a 29. helyét foglalja el. Rajtuk kívül gyakorlatilag csak a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumot jegyzik Vas megye középiskolái közül.

Nyereséges volt a bezárt répcelaki húsüzem

2004.01.06

A répcelaki húsüzem nem azért zárt be, mert veszteséges volt, hanem mert pénz hiányában nem tudott megfelelni az EU-előírásoknak. A céget 30 millió forint – egy átlagos szombathelyi családi ház ára - megmentette volna. A Gazdasági Minisztérium a napokban jelentette be, hogy 160 millió forintért népszerűsítik a tárca tevékenységét.

Szilveszter előtti gyorskörkép

2003.12.29

Néhány vendéglátóhelyet feltárcsáztunk, vajon az idén mennyiért és mit lehet csinálni az év utolsó napján. Nos, van, ahol Chippendale-show lesz, van, amelyik ki sem nyit. Az árak tekintetében csak a Park Hotel Pelikán lóg ki a sorból.

Sulinet szoftverek: Nem lesz ebből baj?

2003.12.22

Nem nehéz megjósolni, a Sulinet keretében vett pénztárcakímélő Linuxok jelentős részét legyalulják a fenyőfa alatt, s helyükre az amerikai óriás szoftvercég ablakait helyezik. Nem ünneprontásként, csak halk figyelmeztetésként jegyezzük meg, hogy a Sulinet keretében gépet vett vásárlók adatait megannyi helyen feljegyezték.

Ablánc csárda, Bük (Acsád)

2003.12.17

Vitathatatlanul ma is szól néhány indok amellett, hogy felkeressük a hajdan kultikus helynek számító Ablánc csárdát. Sajnos ellene is. A barátságos környezetért és a nyugalomért például a szokásosnál kissé mélyebben kell a zsebbe nyúlnunk.

Új menetrend:Több InterCity Budapestre

2003.12.13

Amennyiben a jövőben vasárnap székesfővárosunk felé igyekezve egy délutáni zsúfolt IC-re szállnánk, jó lesz a nyúlcipőt már szombaton, esetleg még előbb a lábunkra kötni, és loholni a helyjegyért, mert lemaradhatunk. A MÁV december 14-től bevezetésre kerülő új menetrendje több járatot ígér ugyan, de kevesebb kocsival futó vonatokat.

Sajtóreggeli a polgármesterrel

2003.12.11

Immár szokássá vált városunkban, hogy a város vezetése évente egyszer reggelire várja a helyi sajtót. Így volt ez csütörtökön reggel is, ahol szép számban jelentek meg a vasi írott és elektronikus média szereplői.

Szombathelyi zsírégető: Fitnesztermek, árak, szolgáltatások

2003.12.09

Közelednek az ünnepek, ami nem csak az ajándékok, hanem a súlyfeleslegek felhalmozásával is együtt jár. A töltött pulyka és a mákos bejgli támadását csak kevesen tudják kivédeni, így az újév a nagy fogadkozásokkal kezdődik: Idén lefogyok. Na de hogy, hol, mennyiért?

Influenza: Lazán vesszük

2003.12.03

Sokat beszélünk róla, rettegünk a következményektől, de amíg nem késő, csak legyintünk. Vas megye több jelentős gyógyszertárban még tíz darab influenza ellenei védőoltást sem adtak el az idén. Sajnáljuk az 500-600 forintot? Vagy csak egyszerűen csak lusták vagyunk. Csata előtti helyzetjelentés.

Állati betlehem Szombathelyen

2003.12.01

Új színfolttal gazdagodott a megyeszékhely karácsonyváró Fő tere. Az árusok mellett immár állatok is ácsorognak ott, az ünnep nagyobb dicsőségére.

Neumann a fák alatt

2003.11.28

Kis ünnepség keretében Neumann János-szobrot avattak a vasi megyeszékhelyen. Mi is ott voltunk, s nem csak protokollból.

A művészet diadala: Gyerekszáj

2003.11.20

Két valóságshow között azon sírunk, hogy haldoklik a művészet. Pedig á, dehogy. Csak jó helyen kell keresni. Mi például a Rohonci úton fedeztük fel az alkalmazott grafikának egy igen kifinomult megvalósulását. Az arra járók és a városkép nagy örömére.

Kötelező biztosítás: Kalkuláljunk!

2003.11.17

A gépjármű-tulajdonosoknak e hónap végéig van lehetőségük arra, hogy átgondolják, melyik biztosítónál kötik meg kötelező felelősségbiztosításukat. Néhány Vas megyei példán bizonyítjuk, bőségesen megtérülhet a fáradozásunk. Meghökkentő különbségek.

Rendhagyó történelemóra: Emlékezés a doni áldozatokra

2004.01.16

A magyar történelem tele van fekete dátumokkal. Pénteken az egyik legfeketébbre, a 61 évvel ezelőtt zajlott doni csatára és az áldozatokra emlékeztek Szombathelyen, láthatóan politikai konszenzussal.

Megállt az idő: A Gyöngyös Áruház

2004.01.15

Ha nosztalgiára vágyik kérgesedő szívünk, vagy tudatlan ivadékainknak szeretnénk megmagyarázni, milyen hangulata is volt a létező szocializmusnak, illusztrációként el ne szalasszuk a szombathelyi Gyöngyös Áruházat. Senkit ne tévesszen meg a felújított külső, az enteriőr megbízhatóan visszaröpít minket pár évtizeddel.

A Szentgotthárdi Mezőgépgyár rejtélye

2004.01.11

Terjedelmes cikkben foglalkozik a Heti Világgazdaság (HVG) a szentgotthárdi GPF Mezőgépgyár (korábban Vogel-Noot) legújabb kori történetével. Az újság azt állítja, a mintegy 250-300 milliós tartozást maga után hagyó cég gyakorlatilag orránál fogva vezette a magyar hatóságokat.

Te mennyit adtál?

2004.01.03

Törölték a Vas megyei orvosra vonatkozó véleményeket az utóbbi hetek nagy port felvert internetes oldaláról, a halapenz.hu-ról. Az adatvédelmi biztos várhatóan napokon belül állást foglal a vitatott adatbázisról, amely kissé kontroláltabb formában, de még üzemel.

Sok műhó - nem semmiért

2003.12.26

Szombathely egyetlen szánkózásra alkalmatos dombját napok óta műhó borítja. Az emígyen keletkezett szánkópálya kétségkívül ötletes ajándék az önkormányzattól így téli szünet tájékán.

Műsajt: Mivel meg nem etetnek?

2003.12.18

Növényi alapanyagú sajtra bukkantunk egy szombathelyi bevásárlóközpontban. A terméket akcióban 800 forintért árulják. Ha valaki a kelleténél hátrébb ült általános iskolában biológiaórán, felhívnánk a figyelmét: a tehén nem növény…

Advent Bécsben: Mézes, diós, lampionos

2003.12.14

A karácsony előtti Bécsben maga a Meseország elevenedik meg, hol valódi népmesei, hol műmesei elemekkel. Ha képesek vagyunk eltekinteni néhány földi apróságtól, no meg a megfelelő irányba indulunk el, gyermekkorunk álomkarácsonyában találhatjuk magunkat.

Vas megye legjobb sportolói - 2003

2003.12.11

Olvasók, nézők, hallgatók és újságírók egyaránt szavazhattak Vas megye idei legjobb sportolóiról. A megtisztelő címeket csütörtök délután adták át hivatalosan a nyerteseknek. A Vas Népe gyakorlatilag bojkottálta a versenyt.

10 éve halt meg Antall József: Megemlékezés Szombathelyen

2003.12.10

Szerda este több kis ünnepséggel emlékeztek a vasi megyeszékhelyen a 10 éve elhunyt Antall Józsefre. Az eseményeken részt vett és beszédet mondott Dávid Ibolya az MDF elnöke. Itt volt a hajdani miniszterelnök családja is.

Harry Potter újra támad: Elmaradt a roham a szombathelyi könyvesboltokban

2003.12.05

Nemhogy láz, még hőemelkedés is alig volt tapasztalható Szombathelyen Harry Potter ügyben. Nem Anglia ez – magyarázták szelíden a belvárosi boltosok.

Sárváron adták fel a nyertes ötös lottószelvényt

2003.12.02

Egy hónappal ezelőtt töltötték ki a szelvényt.

Internetes bolt az Alpokalja-Online-on

2003.12.01

Vas megye első online könyvesboltját indítja útjára az Alon. A szombathelyi AZ könyvesbolt internetes áruháza 10 százalék kedvezménnyel és fokozatosan bővülő választékkal ezennel kitárja kapuit.

C 64 és barátai

2003.11.25

Számítástechnika-történeti kiállításon jártunk: láttunk is valamit, meg nem is. Amúgy ha valaki nem tudná, Neumann-hét van Szombathelyen.

Őszi levelező tagozat

2003.11.19

Murphy óta tudjuk, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ősz derekán például vakarják a fejüket a városi háztulajdonosok, mifenét csináljanak a lehullott falevéllel. Szombathelyen például égetni nem lehet, marad hát a Körmendi út és a benzinköltség. Esetleg egyéb trükkök …

Amikor rendes a McDonald’s

2003.11.15

Egy jótékonysági akció keretében ismert helyi politikusok és sportolók álltak a szombathelyi McDonald’s pultja mögött.