Hirdetés

Hirdetés

Aktuális

Választási utórezgés: A jobboldal értékelt

2004.06.14

A választók hitelesítették Ipkovich György félévi bizonyítványát – kommentálták a választásokat jobboldali politikusok hétfőn a szombathelyi városháza előtt. A polgármestert nem szólítják fel lemondásra, de – mint mondták - egyértelmű a jelzés, hogy a városban rossz irányba mennek a dolgok.

Kampányfinis: Kiss Péter hazai pályán

2004.06.11

A Park Hotel Pelikánban tartott sajtótájékoztatóján a kancelláriaminiszter ”sztrádaépítést” pedzegetett, miközben felmelegítette a régióközponti álmokat. Utóbb kaptunk egy sajtóközleményt sikeres termofor kémény-pályázatokról is.

Lépcsőzetesen hidalunk le

2004.06.09

A Centenáris-híd forgalomból való kivonása a megyeszékhely közlekedését alapjaiban rengette meg. A tervek szerint a felújítási munkák ősszel kezdődnek, a személyautók decembertől vehetik majd idénybe, a végleges átadás 2005 júniusában lesz.

Szombathelyre is jön a Lidl

2004.06.07

Ősztől várhatóan újabb front nyílik a szombathelyi élelmiszerár-háborúban. Információink szerint ekkor nyitja meg a megyeszékhelyen üzletét az olcsó árairól és a kőkemény üzletpolitikájáról ismert német Lidl. Az 1400 négyzetméteres áruházat már építik a Hunyadi úton.

Draskovics Tibor Szombathelyen járt

2004.06.03

A város és a megye gazdasági vezetői és politikusai nagy számban képviseltették magukat azon az előadáson, melyet Draskovics Tibor pénzügyminiszter tartott csütörtökön a Vállalkozói Központban. Mi meg kommentáljuk.

Éhen Gyula Hét

2004.06.01

Teltházas könyvbemutatóval kezdődött, majd szerdától vasárnap hajnalig főként sport és szórakoztató rendezvényekkel folytatódik Szombathelyen az Éhen Gyula Hét. A szervezők nem titkolják hagyományalapításai szándékukat.

Szóljon bátran hozzá!

2004.05.27

Apró, de lényeges technikai fejlesztést hajtottunk végre az ALON-on. A cikkek végén egy link segítségével ezután az olvasók elküldhetik hozzászólásukat.

Győr sem elégedett magával

2004.05.24

Érdekes írás jelent meg a múlt héten a Kisalföldben. Egy helyi egyetemi tanár arra keres magyarázatot, hogy miért érzik úgy a győriek, a városuk megállt a fejlődésben. Gondolatai számunkra is tanulságul szolgálhatnak.

Beindult az MSZP is: Katona Béla Szombathelyen

2004.05.21

Kampánypult, transzparens, szórólapok. Alakul a kampány Szombathelyen. Katona Béla a párt frakcióvezető-helyettese, Szabó Lajos megyei elnök és Tóth Kálmán alelnök tartott tájékoztatót pénteken, Magyarország az Európai Unióban címmel.

Számítógépek vasi középiskoláknak

2004.05.19

Mintegy harminc Vas megyei középiskola jutott igen komoly számítástechnikai felszereléshez egy minisztériumi pályázat nyomán. Az érintett iskolák egyenként 3-3,5 millió forintnyi fejlesztéseket hajthatnak végre. A számítógépek már az oktatásban is túlnőtték az informatika tantárgy kereteit.

Foglalkoztatási paktum: Válasz a bezárásokra?

2004.05.14

Az ellenzék kirohanásai ellenére nem nézi teljesen tétlenül a városvezetés a sorozatos elbocsátásokat Szombathelyen. 71 szervezet támogatásával Burány Sándor munkaügyi miniszter jelenlétében aláírták Szombathelyen a foglalkoztatási paktumot, melynek célja a térség munkaerő-piaci szereplőinek összefogása.

Szombathelyi pajzánságok: Formálódik az idei Savaria Karnevál

2004.05.11

Az idei Savaria Karnevál a sötét középkort is Szombathelyre varázsolja neves művészek, lovagi tornák és pajzán történetek segítségével. Többek között kaloda, bitófa és középkori vásár lesz a Fő téren. Sok minden változik, sok minden marad a régiben.

Moldin: Csak jövő héten lesz döntés

2004.05.06

Egyelőre még folynak a kemény alkudozások a Moldin ügyében. A gyárban nem tagadják, hogy szó van elbocsátásokról.

Folytatódnak a gondok Szombathelyen: A Moldinnak is vége?

2004.05.05

Az ALON információi szerint holnap (csütörtökön) jelentős elbocsátásokat jelentenek be a Moldin Kft. szombathelyi üzemében, amely műanyagtermékkel látja el a Philipset. Korábban több mint 300 ember dolgozott a gyárban.

Munkahelyi stressz: A zaj is teszi

2004.05.04

A „zajszennyezés” nem új keletű fogalom, sőt azt régóta tudjuk, a folyamatosan hangos környezetben dolgozóknak hosszú távon különböző testi és lelki problémákkal kell szembenézniük. A valóság azonban az, hogy már a viszonylag alacsony zajszint is munkahelyi stresszhez vezethet.

PollenSMS.hu: Honlap allergiásoknak, térképpel, ingyenes SMS-szolgáltatással

2004.06.12

Minden ötödik ember allergiás a különböző virágporokra. Komoly segítséget jelenthet az allergiásoknak, hogy az interneten is tájékozódhatnak a pollen-helyzetről, és aki igényli, rövid, írásos üzenetet kaphat az aktuális állapotról a mobiltelefonjára.

Adok-kapok az EU-ünnepség körül

2004.06.10

Az MDF szerint tisztázandó kérdések merültek fel a szombathelyi EU-csatlakozási ünnepségek finanszírozása körül. A megszólított Gombás Endre tanácsnok válaszol, és egyben ő is kérdez.

Miniszterjárás: Burány Sándor Szombathelyen

2004.06.08

A munkaügyi miniszter nem jelentett be semmi forradalmit, de harmincmilliós támogatást hozott a városnak az elbocsátottak átképzésére.

Az ellenzék is hiányolja a könyvhetet

2004.06.05

Szombaton a helyi Fidelitas és az MDF sajtótájékoztatóval összekötött ingyenes könyvosztogatást tartott a Fő téren. Kommentálunk.

Ipkovich György félévi bizonyítványa

2004.06.02

A Fidelitas nemcsak képletesen állította ki a szombathelyi polgármester félévi bizonyítványát. A fizikai valójában is elkészült méretes iratot – amely a választásokig a város több pontján is közszemlére kerül - szerdán mutatták meg a sajtónak.

Baumgartner Zsolt beszállt az állatgén üzletbe Rum községben

2004.05.30

A Forma 1-es pilóta és családja Vas megyei üzleteiről és egyéb kötődéséről ír a Népszabadság. A cikk szerint a rumiak szeretik a bőkezű Baumgartnerékat, akik azt tervezik, idős korukban a faluban telepednek meg.

Gyermeknapi programok Szombathelyen

2004.05.26

Szombaton és vasárnap több helyszínen is gyermeknapi programok lesznek, a belépés mindenhova - például a Kalandvárosba is - ingyenes lesz.

MSZP-hétvége: A külügyminiszter is Szombathelyen kampányolt

2004.05.22

Kovács László az MSZP listavezetője szombaton lakossági fórumon vett részt Szombathelyen. A program előtti sajtótájékoztatón jártunk.

Kavar a ReJoyce fesztivál körül?

2004.05.21

Kurtán-furcsán elmaradt a mai napra hirdetett nagybeharangozó sajtótájékoztató.

Anima: Moziklip élőben

2004.05.15

A megrögzött Anima-rajongók is meglepetésben részesülnek majd, ha ellátogatnak május 22-én szombaton a Savaria Moziba. (X)

Eldöntetett: Bezár a Moldin is Szombathelyen

2004.05.13

Ahogy az ALON már múlt héten , bezárja kapuit a Moldin Kft. A cég ma hivatalos közleményben tette közzé, hogy megszüntetik termelésüket a vasi megyeszékhelyen, amelynek következtében 230 alkalmazott kerül utcára. A foglalkoztatási miniszter holnap a városba látogat.

Megyei internetes sportoldal indult

2004.05.10

Rangadó.hu névvel új weboldal indult Vas megyében. Naponta frissülő kínálatában többek között sporteredmények, tudósítások, interjúk, beharangozók és fényképek találhatók.

"Átmeneti foglalkoztatási nehézségek várhatók"

2004.05.05

Egy rögtönzött szerdai sajtótájékoztatón Szombathely polgármestere, a munkaügyi központ vezetője és a szociális bizottság elnöke együtt próbálta menteni a menthetőt a Philips elköltözése nyomán kialakult ijedelemben.

Elköltözik a Philips Szombathelyről

2004.05.04

A Philips Magyarország a mai napon bejelentette, hogy az LCD monitorok gyártását Szombathelyről Székesfehérvárra tervezi áthelyezni.

A Rigips és a Coca-Cola futás eredményei

2004.05.03

Május 2-án Szombathelyen két nagyhagyományú futóversenyt is rendeztek. A Rigips Maratoni Staféta és a Coca-Cola Futógálán olyan ismert személyek is elindultak, mint Markó Péter megyei elnök vagy Dancsó Zoltán kick-box világbajnok. Közöljük a részletes eredményeket.