Szociális állateledel bolt nyílt Bécsben

2015.05.27. 09:56

Ingyen juthatnak kutya- és macskaeledelhez a rászorulók.

Ingyen juthatnak kutya- és macskaeledelhez a rászorulók Bécs első szociális állatkereskedésében, amely a napokban nyitott meg. A bolt kínálatát jobb anyagi körülményekkel rendelkező állattartók adják össze. 

Rászoruló kisállat-tulajdonosoknak nyújt segítséget Bécs első szociális állateledel boltja, amely néhány napja Döblingben, a Karl-Marx-Hofban nyitott meg. A boltot a Futterbox nevű egyesület üzemelteti, amelynek minden dolgozója önkéntesen végzi munkáját.

Szociális állateledel bolt nyílt Bécsben

Az üzlethelyiséget az önkormányzati lakások kezelésével foglalkozó Wiener Wohnen bocsátotta kedvezményesen az egyesület rendelkezésére. „Éppen az idősebb, egyedülálló emberek vagy a gyerekes családok számára lehet fontos társ a kisállat.” – magyarázza Michael Ludwig városépítési tanácsnok.

A speciális boltot elindító Futterbox célja, hogy segítséget nyújtson a rossz anyagi körülmények között élő állattartók számára a kedvencük ellátásában, de nem akarják kizárólag ők etetni a kutyákat, cicákat.

Szociális állateledel bolt nyílt Bécsben

A Futterbox csapata

A boltban olyan háztartások „vásárolhatnak”, ahol az egyszemélyes háztartás jövedelme nem haladja meg a havi 880 eurót, a kétszemélyesé pedig a havi 1.310 eurót, a rászorultságot pedig igazolni kell. A vásárlók háromhetente, maximum négy kisállat számára vihetnek el tápokat és almot – az oltáskönyv felmutatása ellenében.

Az üzlet kínálata jobb anyagi körülmények között élő állattartók adományaiból tevődik össze, de természetesen pénzzel is lehet támogatni a kezdeményezést. Ebből szintén kutya- és macskaeledelt valamint állatfelszerelést vesznek.

Fotók: Futterbox