Alphapark: Új bevásárlóközpont Keszthelyen

2010.03.18. 14:52

Sopron után Keszthelyen nyitotta meg az országban második bevásárlóközpontját a többségi osztrák tulajdonú Alphapark, a beruházás összege meghaladja a 2,2 milliárd forintot, amelynek mintegy 80 százalékát banki hitelből fedezték.

Töltl Mihály, a beruházó Projekt APK Kft. ügyvezetője a csütörtöki megnyitón az MTI érdeklődésére elmondta: a 15 ezer négyzetméter hasznos alapterületű központban a kiadható terület 85 százalékára kötöttek bérleti szerződést, bár néhány üzlet még nem tudott a többivel egyszerre megnyitni. A legnagyobb bérlő az OBI közel 7 ezer négyzetméteres barkácsáruháza, de többek között jelen van az Intersport, a C&A, a New Yorker, a Reno és az Alexandra könyvesbolt.

Az ügyvezető információja szerint ebben az évben vidéken mindössze egy-két új bevásárlóközpont épült, ezek között elsőként a keszthelyi Alphaparkot adták át. Bár megkereséseket már kapott a cég, egyelőre további üzletközpontok építését nem tervezi a társaság - tette hozzá Töltl Mihály.

Az Alphapark első egysége 2007 végén nyílt meg Sopronban, ahol az igények miatt 2008 nyarán kibővítették az alapterületet a jelenlegi, 16 ezer négyzetméterre. A most már két városban működő üzletközpont tulajdonosai többségében osztrák magánbefektetők, kisebb részben pedig magyar magánszemélyek.
 

.