Hirdetés

Ausztrália legidősebb embere kispulcsikat köt sérült pingvineknek

2015.02.11. 23:01

Ön talán most azt gondolja, hogy megtalálta a mai nap leghülyébben hangzó cikkcímét, és már előre tart attól, hogy megint egy olyan - mostanában gyakori – médiaátverés következik, hogy „megtalálták a rák ellenszerét” vagy „a tudósok felfedeztek valamit, amiről a média azóta mélyen hallgat”. Semmi ilyesmiről szó nincs, ez a cikk pontosan arról szó, amit beígért a címben. Ausztrália legidősebb embere a 109 éves Alfred 'Alfie' Date (első kép) idősek otthonában lakik Ausztráliában. A pingvines sztoriba az ápolónők keverték bele. Az otthon ugyanis felkérést kapott egy pingvineket mentő alapítványtól, hogy legyenek segítségre a pulóverkötésben. És Alfie örömmel segített, mivel 80 év kötéstapasztalatot tudhat maga mögött. Ja, igen, hogy miért kell a pingvineknek pulóver (második kép)? Nos, ez egyszerű. Azoknak a pingvineknek kell, akik tengeri olajszennyezés áldozatai lettek. A ruhadarabot ezért kell kezdetben viselniük, hogy ne egyék meg magukról az olajt és ne tudják  kitépni a tollukat. Állítólag nagyon hatékony a módszer. Viszont senki ne küldjön több kispulcsit az alapítványnak, mert el vannak bőven látva belőlük. Van-e még kérdés? Innen.

Ön talán most azt gondolja, hogy megtalálta a mai nap leghülyébben hangzó cikkcímét, és már előre tart attól, hogy megint egy olyan - mostanában gyakori – médiaátverés következik, hogy „megtalálták a rák ellenszerét” vagy „a tudósok felfedeztek valamit, amiről a média azóta mélyen hallgat”.

Semmi ilyesmiről szó nincs, ez a cikk pontosan arról szó, amit beígért a címben.

Ausztrália legidősebb embere a 109 éves Alfred 'Alfie' Date (első kép) idősek otthonában lakik Ausztráliában.

alfie

A pingvines sztoriba az ápolónők keverték bele.

Az otthon ugyanis felkérést kapott egy pingvineket mentő alapítványtól, hogy legyenek segítségre a pulóverkötésben.

És Alfie örömmel segített, mivel 80 év kötéstapasztalatot tudhat maga mögött.

Ja, igen, hogy miért kell a pingvineknek pulóver (második kép)?

Ausztrália legidősebb embere kispulcsikat köt sérült pingvineknek

Nos, ez egyszerű. Azoknak a pingvineknek kell, akik tengeri olajszennyezés áldozatai lettek. A ruhadarabot ezért kell kezdetben viselniük, hogy ne egyék meg magukról az olajt és ne tudják  kitépni a tollukat.

Állítólag nagyon hatékony a módszer.

Viszont senki ne küldjön több kispulcsit az alapítványnak, mert el vannak bőven látva belőlük.

Van-e még kérdés?

Innen.

.