Hirdetés

Legyél Te is pinkarocker! – picture on fesztivál, 2015. augusztus 7-8.

2015.07.18. 21:30

Hirdetés

Fellépők, jegyinformációk (akciók!), 30Y kult-tour-busz, kempingezési lehetőség – minden tudnivaló a bildeini (beledi) picture on fesztiválról!

A helyszín a Pornóapáti és Szentpéterfa között elterülő Bildein. Ilyen szomszédokkal csak fergeteges lehet a buli… A Szombathelytől 20 km-re fekvő határmenti falucskában idén is jobbnál jobb nemzetközi fesztiválzenekarok váltják egymást a színpadokon. A siker titka ezúttal is szemtelenül tarka keverékben van.

 

A legnagyobb várakozás Magyarországon jó eséllyel a fesztivált szombaton záró brit legendát, a Stereo MC’s-t övezi. Minden idők egyik legsikeresebb brit hip-hop zenekarának két meghatározó egyénisége és alapító tagja, a Rob Birch – Nick 'the Head' Hallam páros együtt már évszázadnyi élettapasztalattal bírnak, de még mindig annyi energia lakozik bennük, mintha nem huszonöt évvel ezelőtt, hanem csak tegnap kezdték volna jobb dolguk híján a londoni metró utasait szórakoztatni...

 

Előttük – a főműsoridőben – a hamisítatlan brazil metált észvesztő pontossággal és határtalan dél-amerikai szabadsággal színpadra állító, a Sepultura volt frontembere, Max Cavalera által alapított Soulfly és az évek óta az amerikai slágerlisták felső szegmensében tanyázó, dél-afrikai gyökerű post-grunge rockot zúzó Seether dobogtatja majd meg a rajongók szívét, de ott lesz a színpadon az aktuálisan felfedezett osztrák alternatív sikerbanda, a Wanda is.

Pénteken a szókimondó szövegeiről híres német Hans Söllner zárja a színpadot, előtte pedig az amerikai rockbanda, a Black Stone Cherry, a friss brit indierockot játszó Subways, és a némileg melankolikusabb rockkal operáló ugyancsak brit Anathema mulattatja a pinkarockereket.

 

Rajtuk kívül még számos zenei projekt vonul majd fel a fesztivál színpadaira, természetesen Magyarországról is. Az idén tizenöt éves fesztivált megtiszteli jelenlétével az ugyancsak tizenöt esztendős 30Y, akik ráadásul Szombathelyről nem átallanak a 30Y-os busszal érkezni, melytől nevüket kölcsönözték. A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatót nemrég megnyert szombathelyi Ocho Macho sem maradhat ki a jubileumi névsorból.

Az ingyenes, csütörtök esti nyitóbulin pedig nem kisebb bandák hangolják fesztiválra a korán érkezőket, mint pl. a nagy sikerű nyugat-európai koncertek után Beledbe látogató magyar Ozone Mama, vagy a méltán ünnepelt formabontó osztrák electrococo-bajnok Johann Sebastian Bass!

 

Természetesen idén is lesz pinkaparti felolvasóparti Ausztria nívódíjas színészeivel, Uhudler-színpad chillout-hangulattal és a mainstreamre fütyülő zenekarokkal, a „sima” és kétségkívül néha elég hangos sátortábor mellett „nyugis” kemping Pinkával és madárdallal, és idén is minden bizonnyal kifogy a pincéből az uhudler...

Az igazi pinkarockerek természetesen nemcsak a kiváló előadókból mixelt lineup miatt imádják Ausztria egyik legcsaládiasabb és minden bizonnyal legkisebb nagy-fesztiválját. A bildeini fesztivál hangulata egyszerűen utolérhetetlen. Mert nem a méret a lényeg! Egyedülálló: fesztiválhelyszín a faluközpont.

 

Ilyesmi csak a 370 lelkes határmenti faluban lehetséges. Többnapos fesztivál a falu kellős közepén síppal-dobbal-pinkarockal, a templomkertben álló hatalmas platán alatt. Az összes infó a közel 30 zenei projektről és minden egyébről a fesztivál honlapján olvasható. Ha nyelvi nehézségeid támadnak, vagy valami nem világos, bátran kérdezz: zoltan@pictureon.at

Mennyi az annyi?

 

Az 5 napos AlteRába fesztiváljeggyel rendelkezők mindössze 7.700 Forintért válhatnak pinkarockerré. (63 €, azaz 19.600 Ft helyett…) Ha éppen nem értél rá elmenni az AlteRábára, különleges akcióval várunk az Ocho Macho, a 30Y és az Ozone Mama facebook- és weboldalán. Akik időben regisztrálnak a pictureontix@gmail.com címen, nagyon durva kedvezménnyel juthatnak hozzá a jegyekhez, amik a tavalyinál sokkal gyorsabban fogynak... Az első húsz regisztráló mindössze 8.700, a következő húsz pedig 9.700 forintért juthat bérlethez.

Szent Márton kártyával féláron, mindössze 9.700 Ft-ért váltható bérlet a fesztiválra, köszönhetően a Szombathely Megyei Jogú Város és Bildein (Beled) között létrejött együttműködésnek, melynek keretében egyébként július 11-től a 30Y Kult-Tour buszon a fesztivált az elmúlt években fotozó magyar fényképészek munkáiból nyílt kiállítás. A Szent Márton kártya egyébiránt minden egyéb bildeini rendezvényre is érvényes mostantól, sőt a kártyabirtokosok a beledi (kor)történeti múzeum és a Határélménypark szolgáltatásait is féláron vehetik igénybe.

 

30Y – ingyenes fesztiválbusz-járat

A 30Y-os busz a fesztivál két napján, pénteken és szombaton délután ingyenesen szállítja a pinkarockereket Szombathelyről a fesztiválra, éjjel pedig vissza Szombathelyre. Az indulási helyet és pontos időpontot nemsokára megtalálod fesztivál honlapján. 

 

Néhány további fontos tudnivaló a fesztiválról

 

A liberális fesztiválfilozófia

A picture on fesztivált kb. 150, nagyrészt önkéntes munkatárs szervezi. Nem a nyereségmaximalizálás, a túlszabályozás, kontrollkényszer és más hasonló őrületek állnak a középpontban, hanem maga a látogató – aki maga is felelősségteljes zenerajongó, aki becsülni tudja a rockfesztiválhoz való komplikációmentes bildeini hozzáállást. Fair árak, kellemesen stresszmentes kemping-házirend, előzékeny biztonságiak és rendezők, Bildein egyszerűen más…

 

A Pinkarockerek zöldek

A Pinkarockereknél a folyamatos fejlődés magától értetődő. Ezért minden évben tesznek egy-egy ici-pici lépést a kicsit zöldebb rendezvény irányába: ingajáratban közlekedő buszjáratok a környék településein át, szelektív szemétgyűjtés, szemétmérséklés, regionális ételek és italok, bio-fesztiválpóló, stb. Mert nekünk fontos a környezet – hogy még nagyon soak örülhessünk együtt azenének és egymásnak. 

 

Történet

2000. szeptember 23-át írunk. Vénasszonyok nyara, kellemes hőmérséklet. Pontosan 14.30-kor felhangzik a „Can’t Explain” – a vérbeli indie pop banda, a The Dictation a The Who klasszikusával megnyitja a picture ON rockkonfrontációt. Útjára indítva ezzel azt az ambiciózus próbálkozást is, melynek célja egy, a különböző zenei irányzatokat felvonultató fesztivál létrehozása Dél-Burgenlandban. Egy Bildein nevű falucskában. Annak is a közepén. Az egykori papi pajtában. A hőmérséklet emelkedik. Tripzoo. Az ártatlan bildeini föld vibrál. Elönti a placcot a forróság. 330 mle – a forróság nő. Stahl: a pajta, mint egy kazán…: 150 rajongó hajnalig bulizik. A kemping dús füvű rétje érintetlen marad, egyetlen kósza sátor sem téved a kis határ menti faluba… 15 évvel később: A picture on fesztivál jegyei már jóval a fesztivál előtt elkelnek. Az – azóta mintaszerűen felújított – pajtába már a bár sem fér be… A színpad évek óta a szabad ég alatt áll, a hatalmas platán árnyékában. Ma már az almáskertben is külön színpad várja a fesztiválozókat. A kempingben nem igen akad szabad hely. A picture on A fesztivál Délkelet-Ausztriában...

 

A fesztiválkultúra meghonosítására irányuló első bátor próbálkozás tehát 2000-ben esett meg, akkor még mint egynapos buli a régi pajtában. A fiatal és elképesztően lelkes szervezőcsapatnak köszönhetően a rendezvény évről évre fejlődött. 2001 óta szabadtéri fesztivál. 2002-ben magyar partnerek segítségével EU projekt része lett. Időközben több mint tízszeresére nőtt a látogatók száma is.

 

Számtalan nemzetközi topformáció, mint Jimmy Cliff, Uriah Heep, NoFX, Gentleman, Sum 41, Wir Sind Helden, Soulfly, Papa Roach, Guano Apes, Marla Glen, Jestofunk, Colosseum, As I Lay Dying, New Model Army, Therapy?, Clawfinger, Adam Green, Monster Magnet, Anti-Flag, The (Intern.) Noise Conspiracy, I Am X, Mad Caddies, Hot Water Music, Whitesnake M3 Classic, Leningrad Cowboys, dEUS, Ektomorf, Wallis Bird, az In Extremo, Skid Row, Kosheen, Fear Factory,Baseball, Triggerfinge, Life of Agony, Mothers Finest mind bemutatkoztak. Ehhez jönnek még a legjobb osztrák fellépők és Magyarország kiválóságai. Ma a picture on fesztivál Dél-Burgenland, Kelet-Stájerország és Nyugat-Magyarország fesztiválnyarának egyik fénypontja.

 

Kövess bennünket a facebookon és weboldalunkon www.pictureon.at – legyél Te is pinkarocker!

 

Jegyárak
 

Szent Márton kártyával:
(AGORA jegyiroda: MMIK, Szombathely Ady tér; Pianho Hangszerbolt, Hollán Ernő u. 9.)

2 napos jegy: 9.700 Ft

1 napos jegy: 6.000 Ft

 

AlteRába bérlettel

(csak Körmenden, Klub Trummerikum, Bástya u. 25. +36 94 740 085

vagy az AlteRába fesztiválon)

2 napos jegy: 7.700 Ft

 

Jegyakció!

 

Extra akció az Ocho Macho, a 30 Y és az Ozone Mama rajongóinak!

 

Regisztrálj az alábbi emilcímen: pictureontix@gmail.com. Add meg a neved, a kedvenc zenekarod nevét, egy címet és azt, hogy 1 vagy 2 jegyet, napijegyet vagy kétnapos bérletet kérsz. (Egy fő maximum két jegyet igényelhet)

Az akcióban 6.000 Ft- ért vehetsz  napijegyet és 8.700,- Ft-ért bérletet a szombathelyi Pianho Hangszerboltban! Mindössze 20 db akciós bérletünk van!

A későn érkezőknek fenntartunk további 20 db akciós bérletet – ezekhez 9.700 Ft-ért juthattok hozzá ugyancsak a pianho Hangszerboltban.

A napijegyek ugyancsak korlátozott számban érhetők el, ne késlekedj hát… J

 

Jegyek kaphatók:


Pianho Hangszerbolt, Szombathely Hollán Ernő u. 9. +36 94 506 940 www.pianho97.hu
AGORA jegyiroda: MMIK, Szombathely Ady tér 5.

Klub Trummerikum, Bástya u. 25. +36 94 740 085, vagy az AlteRába Fesztivál pavilonjában.

 eventim.hu – ha már minden akcióról lemaradtál, nincs Szent Márton kártyát, és még mindig maradt néhány jegy…

 

Ha sátorozni akarsz a fesztiválon…

Hogy minél kellemesebbé és maradandóvá tegyük számotokra az itt tartózkodást, mindent elkövetünk azért, hogy egyszerű és áttekinthető legyen a picture on fesztivál sátortáborát. Mivel a kemping egyre népszerűbb és mivel továbbra is meg akarjuk tartani a picture on családias jellegét, arra kérünk Titeket, hogy tartsatok be néhány egyszerű szabályt... A következőkben mindent megtudhattok a fesztivál kempingjéről.

A parkolás és a sátorhely ára benne foglaltatik a belépőjegy árában, függetlenül attól, hogy napijegyes vagy bérletes pinkarocker vagy.

„Nyugis“ kemping (sajnos már betelt!)

Mindenkinek, akinek a party addig tart, míg aludni nem tér… Számotokra hoztuk létre azt a kis csendes kempinget, ahol garantáljuk a zajmentességet. Vissza a természethez: se áram, se víz, sem pedig egyéb civilizációs vívmányok… Mindössze két toi-toi WC, és a Pinka halk csobogása a háttérben. A normál kempingtől kb. 400 méterre. Idén már nincs hely, de jövőre Téged is szeretettel várunk. Jelentkezés: camping@pictureon.at 

Caravan – lakókocsik

Lakókocsiknak két lehetőséget tudunk felkínálni.

  1. verzió (idén minden hely elkelt): Egy parcella áramcsatlakozással, a zuhanyzókabinok közelében. Ezekért a helyekért 30 € bérleti díjat számítunk fel. Mivel májusra ezek a helyek is elfogynak, kérünk, jövőre jelentkezz időben a camping@pictureon.at címen!
  2. verzió: Lakókocsikkal előzetes bejelentkezés és bérleti díj nélkül parkolhatsz a Caravan 2 jelzésű területen – itt sajnos nem tudunk elektromos csatlakozást biztosítani.

A kemping házirendje

Parkolni és sátorozni csak érvényes belépőjegy birtokában lehet.

A parkolóhely és a sátorhely bérleti díja benne foglaltatik a belépőjegy árában.

A parkolóban tilos sátorozni.

Sátort verni csak a sportpálya területén szabad. A kocsik a parkolóba, a sátrak a kempingbe. Egyszerű, mint az egyszeregy – amúgy is csak pár lépésre vannak egymástól…

Italt és ételt bármennyit hozhatsz magaddal – üvegeket azonban a kempingbe tilos bevinni!

Áramfejlesztő aggregátorok használata és a tűzrakás a kempingben szigorúan tilos!

Kérünk, a sátorhelyedet rendezetten és tisztán hagyd hátra!

A zenehallgatás és a zenélés kellemes, másokat nem zavaró hangerővel természetesen megengedett. Kivétel: 00.00 – 8:00 – kérjük, légy tekintettel azokra, akik pihenni szeretnének! Arra kérünk, hogy ebben az időszakban élvezd Te is a csendet...

A fenti szabályok be nem tartása esetén a rendezők jogosultak a sátorozás és a parkolás jogának megvonására! A parkolót és a kempinget mindenki a saját felelősségére használja!

Tippek

Italokat
jutányos áron beszerezhetsz a sportpálya öltőzőjében, ahol buschencshankot üzemeltetünk.

Reggeli:

A sportpálya öltözőépületében vagy Lendl cukrászdájában (Főutca 132)
Zuhanyzókat
08.00 és 20.00 óra között a sportpálya öltözőépületének zuhanyzóiban, vagy a jelzett intervallumon kívül is a zuhanyzókonténerekben találsz.

WC-t
a WC-konténerekben vagy a sportpálya öltözőépületében találsz.

Buszmenetrend, Taxirendelés
Minden menetrendet és telefonszámot megtalálsz az információs konténerben, a fesztivál bejáratánál.

Grátisz WIFI
A teljes fesztiválterületen ingyenes WIFI-hozzáférést biztosítunk.

Bankautomata:
A legközelebbi bankautomata Eberauban van. (kb. 4 km)

Mindennapi betevő…
Kaufhaus Zax (dohánybolttal)
naponta 7:00-12:30 ill. 15:00-18:00, szombaton csak 12:00-ig

Étel-ital:
Hatalmas italkínálattal és regionális ínyencfalatokkal várunk a fesztiválterületen és természetesen a kemping buschenschankjában is.

Elsősegély:

A Vöröskereszt mentőautója a sportpálya öltözőépülete mellett parkol.


A fesztivál térképét innen töltheted le

Nyitva tartási idő
Nyitás: csütörtök, augusztus 6. 15:00 órakor
Zárás: vasárnap, augusztus 9. 15:00 órakor.


További információk: Ha kérdésed van, írj nekünk bizalommal a camping@pictureon.at címre, vagy ha bizonytalan vagy a német ill. angoltudásodban, akkor magyarul a zoltan@pictureon.at címre.