Nagyon megemelkedtek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjai

2015.02.24. 12:24

Az idén az év első hónapjaiban - a várakozásoknak megfelelően - jelentősen emelkedtek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjai - közölte a Netrisk.hu biztosítási portál kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint január első hetében még átlagosan 19 300 forint körüli összegért köthettek személyautóikra kgfb-szerződést az évközben szerződők a Netrisk.hu oldalain, addig február második felére ugyanitt már 25 ezer forint fölé kúszott az átlagos éves díj. A piaci viszonyokat jól mutatja, hogy az idei évközi időszakra már eddig 40 tarifamódosítást hirdetett meg az érintett 15 biztosító. A legnagyobb mértékben ezúttal a középkategóriás - a 76-150 kilowatt motorteljesítményű - autók díja drágult.

"A díjak emelkedése elkerülhetetlennek tűnik. Az alacsony üzemanyagár miatt többen és többet használják az autójukat, így a károkkal kapcsolatos költségek is emelkednek" - hangsúlyozta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

A Netrisk.hu adatai szerint továbbra is a kármentesen vezető autósok számíthatnak a legkisebb mértékű emelésre, a díjak leginkább a gyengébb bónuszkategóriákban lódultak meg - olvasható az összegzésben.

.