Szlovákiában építkezik a Tata?

2015.05.21. 13:46

Vagy nem?

Még kora tavasszal pezsdítette fel a szombathelyi kedélyeket a titokzatos autóipari befektető megjelenése, akiről mindenki tudta, hogy a Tata Motors, sőt egyesek (például az Alon.hu) azt is, hogy azon belül is a Jaguár keres új gyártási helyszínt.

Akkor a történetet azzal fejeztük be, hogy valószínűleg teljesen feleslegesen hívták össze a rendkívüli szombathelyi közgyűlést, ugyanis a meccset nagyobb pályán játsszák.

Hasonló következtetést vonhatunk le a Nol.hu mai cikkéből, amely arról tájékoztat, hogy az új Tata-gyár Szlovákiában épül majd fel.

Vagy éppen nem.

Összeszerelés egy Jaguár-gyárban - Fotó: motorauthority.com

Összeszerelés egy Jaguár-gyárban - Fotó: motorauthority.com

A Nol azt írja, a szlovák internetes portálálok egybehangzó értesülése szerint a 8 ezer főnek otthont adó gyár Szlovákiában vagy pedig Lengyelországban épül majd fel, Magyarország – ezzel együtt Szombathely és Debrecen - már kiesett a versengésből.

Ugyanakkor az egyik lehetséges helyszín, Nyitra polgármestere úgy nyilatkozott, hogy „Jelenleg még semmi konkrétumot sem mondhatok. Elnézést, de a végső döntést és az eddigi erőfeszítéseinket akár egy elhamarkodott nyilatkozat is kedvezőtlenül érintheti.”

Azaz sokkal okosabbak most sem vagyunk, mint korábban.

Az viszont biztos, hogy a szombathelyi helyszín ellen szól, hogy a nyugat-magyarországi térségben krónikus a szakképzett munkaerő hiánya, amit tovább súlyosbítana egy újabb autóipari óriás ideköltözése.

.