Hirdetés

Az LMP Szombathelyen is szolidáris a hallgatókkal (sajtóközlemény)

2012.12.14. 16:55

Hirdetés

Az LMP Vas Megyei Szervezete és Szombathelyi Csoportja pénteken az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Az LMP Szombathelyen is szolidáris a hallgatókkal

Az LMP önkormányzati képviselője szerdán részt vett a NyME-SEK Hallgatói Önkormányzata által kezdeményezett fórumon, majd a csütörtöki közgyűlésen több alkalommal is felszólalt az egyetemisták mellett

Az LMP Vas Megyei Szervezete és Szombathelyi Csoportja egyetért a helyi egyetem hallgatóinak követeléseivel, amelyet szerdai fórumukon ismertettek a NyME-SEK-en. A fórumon részt vett Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője is.

Miközben a másnapi városi közgyűlésen tucatnyi tiltakozó fiatal vett részt, a Lehet Más a Politika képviselője kezdeményezte, hogy a januárban a testület elé kerüljön egy tájékozató a felsőoktatási keretszámok alakulásáról a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ és a Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Képzési Központ vonatkozásában, valamint a szombathelyi egyetemi egységek várható jövőjéről az új keretszámok tükrében.

A napirendi pont javaslatot a Fidesz–KDNP frakció, Rettegi Attila oktatási bizottsági elnök kivételével leszavazta. Ugyancsak nem kapott támogatást az az LMP-s javaslat, hogy a közgyűlés hozzon határozatot az alábbi tartalommal:
„Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért a közgyűlés 2012.

decemberi ülésén a szombathelyi hallgatók napirenden kívüli felszólalásban megfogalmazottakkal, egyúttal szolidaritását fejezi ki a tiltakozó hallgatókkal, és kéri a szombathelyi, valamint a Vas megyei országgyűlési képviselőket, hogy a helyi HÖK, valamint a HÖOK és a Hallgatói Hálózat által megfogalmazott követeléseket képviseljék az Országgyűlésben.”

Bár a Fideszt láthatóan nem érdeklik a helyi fiatalok, az LMP szolidaritást vállal velük, ezért kérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, hogy vegyenek részt a szombathelyi egyetemisták és középiskolások által kezdeményezett december 19-én 16 órakor a Savaria Egyetemi Központ C épületének aulájában kezdődő demonstráción!

Szombathely, 2012. december 14.

LMP Vas Megyei Szervezete és Szombathelyi Csoportja