Bajnai Gordon: A kormány támogatja a váti repteret

2010.03.04. 19:33

A kormányfő szombathelyi látogatása alatt nyilatkozott helyi ügyekről is.

Szombathely eddig kiemelkedően jól használta fel az európai uniós támogatásokat, az elmúlt három évben 28 milliárd forintnyi uniós pénz érkezett a térségbe - nyilatkozta az MTI-nek Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön Szombathelyen.

A kormányfő a fejlesztések között említette egyebek között a lukácsházi árvízvédelmi tározót, a 86-os főút már elkészült szakaszait, az elkerülő utakat, a szennyvíztisztítót.

Bajnai Gordon

Hozzátette: ezeken túl 130 vállalkozás nyert Vas megyében uniós támogatást, és ebben nincs benne az a 22 vasi vállalkozás, amely munkahelymegtartó támogatásban részesült a válság miatt és összességében több mint 1800 munkahely megtartásához járult hozzá.

A kormányzat által támogatott 455 millió eurós Vát-Porpác repülőtérberuházásról, amelyet kínai befektető bevonásával terveznek megvalósítani, Bajnai Gordon elmondta: tavaly egy kormányhatározattal kiemelt nemzetgazdasági jelentőségű projektté minősítették a tervezett beruházást, ami megkönnyítheti a beruházás előkészítését és megvalósítását.

Bajnai Gordon

Hozzátette: egy kereskedelmi repülőtér akkor ér sokat, ha az komoly forgalmat bonyolít; a kínai befektetők ígérete szerint a beruházás jelentős számú munkahelyet teremtene, ezért a kormány minden tőle telhetőt megtett a fejlesztés sikeréért, támogatja azt.

Bajnai Gordon szombathelyi látogatása során tájékozódott a Weöres Sándor Színház játszóhelyének kormányzati forrásból támogatott átépítéséről is. Az igényelt működési támogatásról szólva elmondta: a kulturális tárca az önkormányzattal együtt azon van, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is meglegyenek a színház működésének feltételei.

Fotó: Czika László

.