Motoros fesztivál Balmazújvárosban (2015. július 10-11.)

2015.07.07. 18:17

A Koroknai Autósiskola idén harmadik alkalommal szervezi meg Balmazújvárosban a Motoros Fesztivált július 10-én és 11-én, a helyi művelődési központ előtti főtéren (Kossuth tér 18.).

A kétnapos rendezvényre az előzetes regisztráció alapján több száz motorost várnak. Péntek délelőtt közlekedésszakmai konferencia nyitja a hétvégét: a Hagyományok Házában (Kossuth u. 21.) – Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság fővédnöksége mellett a motoros képzés és továbbképzés kérdéseiről tanácskoznak. 

Délután motoros bemutatóval indul a nyilvános program, majd csoportos motorozás veszi kezdetét a hortobágyi Kilenclyukú hídig, és vissza. Este a Chrome Rt. és a P.Box szórakoztatja a vendégeket. A szombat reggeli megnyitót követően ismét felbőgnek a motorok: felvonulás, vezetéstechnikai bemutató, ügyességi verseny, a látványért rajongóknak streetfighter show is lesz, de rendőrmotorokat is helyszínre várnak. Ha lemegy a nap, „előbújik” a Wyrfarkas és a P.Mobil, ám az ígéret szerint legfeljebb a színpadot szedik szét.

Veres Margit, Balmazújváros polgármestere a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a színvonalas magánkezdeményezéshez a kezdetektől fogva támogatást nyújt a város a koncertek szervezésétől a helyszínek biztosításáig. – Akik ide érkeznek, meglátogathatják a Tiszántúl egyedülálló termálfürdőjét, a Picasso-kiállítást és a környékbeli településeket. Szeretettel várjuk és visszavárjuk a résztvevőket – fogalmazott polgármester asszony. 

Somogyi Gábor, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöki kabinetfőnöke kifejtette, a hatóság minden olyan rendezvény mellé áll, ami a közlekedésbiztonság javítását segíti elő. Aláhúzta, örömükre első ízben rendez a fesztivál olyan országos konferenciát, ahol a motoros képzésben részt vevő autósiskolák cserélhetnek tapasztalatot.

– Bár gyakorlott motorosokkal is történhet, történik is súlyos, olykor végzetes baleset, a közlekedés legvédtelenebb résztvevőiről van szó – mondta Koroknai Imre, majd hozzátette: abból a célból találkoznak a hétvégén, hogy a motorosokban megerősítsék a biztonságos közlekedés iránti igényt, éppen ezért például a bukósisak nélküli motorozás, a „bravúroskodás” ellen a rendőrség segítségével fel fognak lépni.

A Motoros Fesztivál a kísérőprogramoknak köszönhetően tartalmas családi programmá nőtte ki magá, a gyerekeknek egyebek mellett arcfestéssel és játszóházzal kedveskednek. A nyeregbe nem pattanó, de esetleg vágyó felnőttek szimulátoron tehetik próbára rátermettségüket. Aki csak nézelődne, az sem fog unatkozni: oldtimer gépek és motor szépségverseny várja az érdeklődőket.

A programok megtekintése mindenki számára ingyenesek.

További részletekről itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

.