Nyomozás indult a Quaestor ügyében

2015.03.11. 16:31

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - erősítette meg az MTI értesülését az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán a Quaestor cégcsoport székházában zajló házkutatással összefüggésben.

Azt közölték, hogy e nyomozás keretében hajt végre házkutatásokat a rendőrség.

Az MTI előzőleg számolt be arról, hogy házkutatást tartanak a Quaestor cégcsoport Váci úti székházában. Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató jogi képviselője, Papp Gábor azt mondta: mind ügyfele - aki jelenleg is a székházban tartózkodik - mind a dolgozók együttműködnek a hatóságokkal. Hozzátette: a cégcsoportnak mind a 634 dolgozója azon dolgozik, hogy egyetlen befektetőjüket se érje kár.

Az ügyvéd az MTI-nek azt mondta, hogy különösen jelentős kárt okozó csalás miatt indult nyomozás, de az ügynek nincs gyanúsítottja.

Hétfőn Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató tájékoztatta az Magyar Nemzeti Bank (MNB) illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A cég indoklása szerint "a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (...) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit".

Az MNB kedden felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez, amelynek tevékenységét felfüggesztette. A jegybank honlapján közöltek szerint a felügyeleti biztos átvette a vállalkozás vezetésétől annak jogköreit.

.