Bebuktatta a NAV a termékbemutatós céget

2011.11.23. 10:49

Nem adtak nyugtát az eladott termékekről.

Egészségmegőrző és konyhai eszközöket forgalmazó cég termékbemutatóján büntettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-Alföldi Regionális Adó-főigazgatóságának ellenőrei; a társaság munkatársait félmillió forintra bírságolták, mivel a próbavásárláskor nem adtak nyugtát, és az egyik segítő feketén dolgozott.

A NAV tájékoztatása szerint a cég telefonon keresett partnereket a termékbemutatójára, így hívták meg a NAV dél-alföldi régiójának egyik vezetőjét is. A felkínált lehetőséggel osztályának adóellenőrei éltek, végighallgatták az előadást, majd a vételre kínált termékek közül - amelyek értéke a néhány ezer forintostól a több százezer forintosig terjedt - egyet kiválasztottak, és készpénzzel kifizették.

Az értékesítő cég munkatársa a pénzt átvette, de nyugtát vagy számlát nem állított ki. A revizorok azt is megállapították, hogy egy embert bejelentés nélküli foglalkoztattak.
A feltárt mulasztások, szabálytalanságok miatt összesen mintegy 500 ezer forint bírságot szabtak ki - áll a közleményben.

.