Menekültügyi koordinátort nevezett ki Bécs

2015.07.07. 16:15

Menekültügyi Koordinációs Irodával bővült a Bécsi Városháza.

Új szervezeti egységgel, Menekültügyi Koordinációs Irodával bővült a Bécsi Városháza 2015. július 6-án. Az új intézmény feladata, hogy összekötő kapocsként működjön a város és az állam között.

A menekültáradat valamint a menekültek elhelyezése és segítése korunk egyik nagy kihívása, amelyre Európa országainak közösen kell megoldást kidolgozniuk. Azonban az érintett városoknak is fel kell vállalniuk a társadalmi felelősséget, és emberhez méltó bánásmódot kell biztosítaniuk a menekülteknek – ezekkel a szavakkal adta át Bécs menekültügyi koordinátorának, Peter Hackernek a megbízólevelét az osztrák főváros főjegyzője, Dr. Erich Hechtner.

Menekültügyi koordinátort nevezett ki Bécs

Peter Hacker Bécs menekültügyi koordinátor (Fotó: David Bohmann / PID)

A Bécsi Városháza legújabb szervezeti egysége, a Menekültügyi Koordinációs Iroda 2015. július 6-án kezdte meg működését. Legfőbb feladata, hogy összekötő kapocsként funkcionáljon a város és az állam között. Ezen kívül figyelemmel kíséri a menekültüggyel kapcsolatos országos és nemzetközi eseményeket, valamint speciális koncepciókat dolgoz ki a hozzá tartozó területeken.

Peter Hacker 1982-ben állt az osztrák főváros szolgálatába, majd 1985-ben az akkori polgármester, Helmut Zilk csapatának tagja lett, ahol többek között ifjúsági és szociális területen dolgozott. 1992 és 2003 között a város drogügyi koordinátora volt, 2001-től pedig a Fonds Soziales Wien ügyvezető igazgatója. Ezt a posztját továbbra is megtartja.

Peter Hacker kinevezése és az új szervezeti egység létrehozása kapcsán Sonja Wehsely városi tanácsnok elmondta, hogy Bécs tisztában van a felelősségével, védelmet és biztonságot nyújt azoknak az embereknek, akiknek menekülniük kell az üldözés és a háború elől. A koordinációs irodával pedig egy újabb lépést tesz a város azért, hogy a jövőben is a lehető legjobb ellátást tudja nyújtani a menekülteknek.

.