Bécs egész belvárosa bulizóna lesz szilveszterkor

2011.12.28. 14:10

Tavaly 750 ezer osztrák és külföldi látogató köszöntötte az újévet Bécs belvárosában.

Bécs, szilveszter

Idén 22. alkalommal avanzsál egyetlen hatalmas bulizónává a bécsi belváros, ahol a Szilveszteri Ösvényen mindenki megtalálhatja az ízlésének és hangulatának megfelelő programot és zenét.

Tavaly 750 ezer osztrák és külföldi látogató köszöntötte az újévet Bécs belvárosában, a Szilveszteri Ösvényen (Silvesterpfad). Egyharmaduk elsősorban a rendkívül változatos show- és zenei program miatt döntött az osztrák főváros mellett. A belvároson végigsétálva ugyanis a keringőtől az operetten és a népzenén át a rockig mindenféle zene hallható a színpadokon.

Bécs, szilveszter

Idén is gazdag változatossággal kecsegtet a szilveszter Bécsben: a Rathausplatzon már délután 2 órától indul a buli a 60-70-es évek slágereivel. Aki egész este itt marad, az egy zenei időutazáson vehet részt: a 80-as és 90-es évek legnépszerűbb dalai után napjaink kedvenceire táncolhat.

A Stephansplatzon ugyanekkor a tánctudásukat frissíthetik fel a Bécsi Tánciskolák szakmai vezetése mellett azok, akik kijöttek a gyakorlatból. Itt egyébként később az operetteké, a wienerlied-é és a fúvós zenéé a főszerep.

Egy estén át bárki ingyen vezényelheti a Bécsi Filharmonikusokat a Zene Házában (Haus der Musik), ahol 14 és 22 óra között akár a híres Újévi Koncert darabjait is elhadonászhatják a vállalkozó szelleműek. Az Operaház mellett a Herbert-Von-Karajan-Platz szintén kivételes élménnyel várja a komolyzene kedvelőit: a híres „A denevér” című operettet nézhetik meg itt élőben és ingyen a műfaj rajongói.

Mindenképpen érdemes legalább egy keringő erejéig ellátogatni a Grabenre, amely ilyenkor a város legnagyobb szabadtéri báltermévé változik. Különleges hangulatához a karácsonyi díszkivilágítás hatalmas kristálycsillárt idéző elemei is hozzájárulnak.

A forró színpadi produkciókkal várják a látogatókat az am Hofon, ahol fellép többek között a Trackshittaz, James Cottriall vagy a Russkaja. Lélegzetelállító táncprodukció és pirotechnikai show teszik fel az „i”-re a pontot.

Bécs, szilveszter

A funk, dzsessz, disco, house és főleg a soul kedvelőinek ezen az éjszakán a Löwelstrasse lesz a törzshelye, az italo-pop és a latin disco kedvelői pedig a Lugeckben bulizhatnak majd. Különleges élmény várja azokat is, akik az év utolsó napján a Práterbe látogatnak: brazil dallamok és szamba táncosok valamint zenei tűzijáték szerepelnek itt a programon.

Természetesen idén sem marad el a látványos éjféli tűzijáték a Heldenplatzon, és az eszem-iszom, amelyről belvárosszerte ötven gasztronómiai egység gondoskodik. Az igazán képzett bulizók a Rathausplatzon várhatják meg a Bécsi Filharmonikusok világhírű újévi koncertjének közvetítését délelőtt 11 órakor.

Részletes program és helyszínek

.