Bécsben megnyílt a világ legagyobb mobil jégpályája

2010.01.28. 10:52

Az 5,6 ezer négyzetméteres Wiener Eistraum a bácsi városházánál van, előmelegített, kölcsönözhető korcsolyákkal és viszonylag megfizethető belépőárakkal.

Bécs jégpálya

Január 21-én nyitotta meg kapuit a Bécsi Városháza előtti korcsolyapálya, a Wiener Eistraum. A Bécsi Jégálom nagyobb területtel és új honlappal ünnepli 15. születésnapját.
 
 
Az osztrák fővárosban, a Rathausplatz-on felépített álomvilág minden évben 400 ezer kül- és belföldi látogatót vonz, akiket idén összesen 5 ezer 600 négyzetméteres jégfelület vár. Történetének 15 éve alatt ezzel megháromszorozódott a Wiener Eistraum területe és a világ legnagyobb mobil jégpályájává nőtte ki magát.
 
A Bécsi Városháza barokk kulisszái előtt kialakított álomvilág - idén először - a Rathauspark mindkét oldalára kiterjed, és több, a látogatók kényelmét szolgáló újdonsággal bővült. Így például – közkívánatra – több női vécé és egy új pelenkázó helyiség áll a látogatók rendelkezésére. Saját mosdókkal toldották meg a nagy melegedősátrat is. Így a vendégeknek már nem kell átgyalogolniuk a téren, ha szólítja őket a természet.
 
A korcsolyázás szerelmeseit 25-től 50-es méretig összesen 1200 forró levegővel előmelegített korcsolya várja a kölcsönzőben. A legkisebbeknek ingyen védősisakot is lehet kérni, és szintén nem kell fizetni az egyszerhasználatos zoknikért sem.
 
A jubileum alkalmából megújult a Wiener Eistraum honlapja, a www.wienereistraum.com is.
 
Itt már nemcsak a curling-pályák online foglalására, de hitelkártyás vagy mobiltelefonnal történő fizetésre is lehetőség van.
 
Számítások szerint a Wiener Eistraum 16,44 millió euróval járul hozzá a GDP-hez, és 117%-osan hozza vissza az adófizetők pénzét.
 
 
 

 

.