Hirdetés

A nyár kérdése: Hol lazuljunk Szombathelyen és Vonyarcvashegyen?

2015.06.02. 15:48

Mindjárt válaszolunk is rá.

Hirdetés

A nyári időszak leginkább a szórakozásról és a pihenésről szól. Nincs is jobb egy fülledt júliusi délutánon, mint jeges limonádét szürcsölgetni és pizzát majszolni a családdal, vagy egy pezsgő augusztusi estén koktélt iszogatva jó zenére bulizni a baráti társasággal. Nem könnyű megfelelő helyet találni, de mi most adunk két tippet is.

Az egyik lakóhelyünkön, Szombathelyen van, míg a másik a Balaton partján, a nyári "kis Szombathely"-nek is nevezett Vonyarcvashegyen.

Ha Szombathely, akkor ...

A nyár kérdése

A legtöbben már ismerik a Szombathely belvárosának egy csendesebb utcájában található Bellagio Étterem és Bowling Pub-ot. A fiatalos hangulatú szórakozóhely híres többek között finom pizzáiról és arról, hogy itt található a nyugati régió leghosszabb és legfelszereltebb bowling versenypályája. A melegebb időjárás közeledtével a hely több szempontból is megváltozik, ilyenkor más szempontok miatt is érdemes benéznünk.

A nyár kérdése

„Nyáron a legtöbben szabadtéri programokat szerveznek maguknak, ami észrevehető az éttermek forgalmában. Ennek ellenére igyekszünk ilyenkor is becsalogatni a vendégeket különféle szolgáltatásokkal” – mondja Varga Ádám, az üzlet tulajdonosa. Az egyik ilyen a népszerű bowling, a másik pedig az idei újításunk: az üzlet előtti teraszra (melyet hamarosan ismét megnyitunk) nem csak új növényeket, de egy nagy kivetítőt is teszünk, melyen az aktuális sporteseményeket követhetik figyelemmel a vendégek.

A nyár kérdése

A választék szintén megújul, több lesz a nyárias frissítő ital, például limonádék és koktélok széles skálája lesz fellelhető az étteremben. "Ezek a jeges hűsítők igazán jól esnek egy forró délutánon" – vélekedik a tulajdonos.

A Bellagio a kutyabarátoknak is remek választás, ugyanis a négylábúak nem hogy nincsenek kitiltva az étteremből, hanem szívesen is látják őket. „Város lévén sok a lakásban tartott kutya, melyek többsége szobatiszta és jólnevelt, éppen ezért nyugodt szívvel engedjük be őket a vendégtérbe. Szükség szerint itató és etetőtálkát is tudunk biztosítani a részükre – hangsúlyozza a tulaj.A nyár kérdése


Ha Vonyarcvashegy, akkor ...

Ha számunkra a Balaton a Riviéra, a kikapcsolódás pedig egyet jelent az utazással, akkor irány a vonyarcvashegyi strandon található Alibi Café & Coctails bár! Mivel a tulajdonos itt is Varga Ádám, ezért a Bellagióban már megszokott minőség garantált. Ráadásul nem kizárt, hogy ismerős arcokkal találkozzunk, mert a tulaj szerint Vonyarcvashegy a szombathelyiek egyik kedvenc balatoni célpontja.

A nyár kérdése

"Az ottani élet június elején éled fel igazán, a legnagyobb lökést pedig az iskola vége jelenti, ugyanis ekkor indulnak útra a családok és a baráti társaságok" – tájékoztat Varga Ádám. Hozzáteszi: "A kávézó a stranddal együtt már reggel kinyit, tehát aki az első reggeli kávéját nálunk szeretné elfogyasztani, az megteheti."

A nyár kérdése

Nappal inkább a forróság elől szoktak betérni és inni egy frissítőt a napernyők alatt a teraszon, de az estéhez közeledve a kávézó átváltozik egy lendületes és pörgős helyszínné. Egész nap szól a zene, két-három hetente pedig kisebb bulikat is rendeznek, melyeket DJ-k tesznek igazán ütőssé. Ezenkívül van táncparkett, karaoke, fáklyákkal megvilágított terasz és ínycsiklandozó koktélok – tudtuk meg.

A nyár kérdése

Mivel a kávézó a strandon belül található, ezért napközben csak strandbelépővel lehet bejutni, viszont este szabad bejárás van a parkoló felől.

A helyszín tehát már megvan, még kell egy kis napsütés, egy lenge ruha, aztán irány a nyár! 

.