A legjobb fesztivál a környéken – ilyen volt a picture on 2014 (képsorozattal)

2014.08.11. 12:37

Két nap meg egy nulladik, több ezer ember, világsztár fellépők, a legkülönfélébb zenei stílusok. A bildeini picture on fesztiválon jártunk.

 

Picture on, Bildein

A pinkarocker a homo sapiens különleges alfaja. Ismertetőjegye, hogy bármilyen stílusú zenére képes órákig ugrálni, lelki életében cseppnyi gondot sem okoz, hogy skáról váltson heavy metalra, majd a Zahoracka Bandával énekeljen dél-burgenlandi nótákat, miközben a trombitás hanyatt dobja magát egy asztalon, úgy nyomja. A pinkarockert a vihar sem zavarja, már csak azért sem, mert az infostandnál cuki piros esőköpenyeket osztogatnak a szervezők.  

pinkarockerek

A pinkarocker művelt lény, ezért szombat délben bizony a Pinka-parton kialakított homokos plázson is tiszteletét teszi az Anschiffen című, teljesen őrült felolvasáson.  

Három napig ment a pörgés, zúzás, dübörgés, tánc és buli az idei picture on fesztiválon. A Pornóapáti és Szentpéterfa közötti kis osztrák faluban (370-en lakják mindössze) több ezer ember gyűlt össze. A nyitóbulit a kempingben tartották csütörtökön, a Bedroom Chocolates, a magyar Soulwave és a The Overalls koncertjeivel.  

Magyar fellépőkből a két "hivatalos" fesztiválnapon sem volt hiány: a sort az Ivan & The Parazol nyitotta, itt volt a Ladánybene 27 (facebook oldalukra ki is posztolták a fotót, amit az "államhatár" táblánál készítettek: LB european tour... :-)), illetve szombaton az Anima Sound System. Prieger Fanni ez alkalommal, tekintettel a nemzetközi közönségre, főleg angolul énekelt.  

Anima Sound System - Prieger Fanni

És persze a nemzetközi sztárok: a Skid Row és a Nazareth pénteken, valamint a Triggerfinger (az eredetinél sokkal jobb I Follow You feldolgozással lettek ismert a belga csapat), és a Life of Agony, a mikrofon mögött Mina Caputóval, aki korábban Keith Caputo volt. Tavaly változtatott nemet.  

A pinkarockba ez is bőven belefér, a katolikus templom tőszomszédságában felállított nagyszínpadon!  

triggerfinger

Az almáskertben a nyugisabb, lazulós koncertek mentek főleg, és itt lehetett pihenni is kicsit, az almafák árnyékában a nyugágyakon. Ami a kulináris élvezeteket illeti, a helyi vendéglős, Bekim Loshi és csapata pinkaburgere jó eséllyel verhetetetlen a környéken. Pláne most, hogy a szakácsteam Lancsák Károllyal egészült ki.  

 

A pinkarocker néha banánnak, néha Pókembernek öltözik, néha 150 kilós férfiember létére haját Julia Timosenko stílusában hordja. A pinkarocker néha Olaszországból is eljön ide, néha meg szentpéterfai, és azt vallja, csak a Gemüsekäselangoschért jár a picture onra évek óta. A pinkarocker barátságos, toleráns és minden közép-európai nyelven beszél egyszerre, pinkawossát fogyaszt és mosolyog egész nap. És minden évben már a nyitópartin eldönti: jövőre is itt lesz!

Galéria

.