Hirdetés

Herczeg pincészet – búcsúztassa vörössel a nyarat!

2015.08.20. 18:59

A nyár búcsúztatásához az utóbbi évek szép kerek vörösborait ajánlja Ronald.

Hirdetés

A nyár búcsúztatásához az utóbbi évek szép kerek vörösborait ajánlja Ronald, amiknek különösen kedvezett az időjárás határmenti dűlőkben. Szerencsére a jégverések is elkerülték a birtokot, és Herzcegék az idei évben is szép szüretre számítanak. Természeteses az Uhudler szerelmesei is megtalálják számításukat a közkedvelt buschenschank (általában időszakosan nyitva tartó tradícionális osztrák szőlőhegyi borozó) kínálatában.


Herczeg pincészet – búcsúztassa vörössel a nyarat!

Az EU jogszabályok ugyan szorongatják az Uhudlert, amit 2030-tól elvileg ki kell majd irtani, az összesen kb. 50 hektáron termelt különféle direkttermő fajtákból készült bor azonban közben Dél-Burgenland egyik védjegyévé vált, melyből többek között habzóbort, lekvárt, kozmetikumot is készítenek, és amiből csak a picture on fesztiválon fogyott el három nap alatt ivott meg a napi kb. 2500 vendég 2460 litert.

Herczegék is keményen küzdenek az EU bürokratái ellen, hogy az Uhudler 2030 után is része maradhasson a délburgenlandi kultúrának. Uhudlerüket egyébként a 2014. év 19 legjobb Uhudlere közé választották, s így jogot nyertek arra, hogy “A legjobbak egyike” címet viselhessék. Aki meg akar bizonyosodni a minőségről, az ezt augusztus 21 és 30 között ismét megteheti. Aki támogatni akarja a sógorok harcát az uhudler megmentéséért, ezt egy online petíció aláírásával is megteheti: http://www.uhudler-deadline.com/

Herczeg pincészet – búcsúztassa vörössel a nyarat!

A család generációk óta borászkodik a Gaas (Pinkakertes) melletti szőlőhegyen, ahol a borászatról szóló első írásos emlékek a 15. századból származnak. A minőségi borászati munkát a jelenlegi borosgazda, Ronald Herczeg édesapja alapozta meg. 
 

Ronald egészen fiatalon beleszeretett a szőlőbe, kiskamaszként készítette első borát. Kezdettől fogva minőségi borok születnek a keze alatt az 5 hektárra növelt birtokon, és a hagyományok ápolása mellett nem idegen tőle a modern borászat, az izgalmas útkeresés sem.

Herczeg pincészet – búcsúztassa vörössel a nyarat!

Feleségével, Melanieval pár éve határozták el, hogy intézményesítik a vendéglátás iránti szenvedélyüket – ekkor alapították a kis hegyi borozót, vagy ahogy a határ túlsó oldalán mondják, Buschenschankot. Ahova, bizony izgalmas ötleteik mellé szívüket-lelküket is belecsempészték, hogy a vendég a lehető legjobban érezze magát. 

Örömmel és szeretettel várnak minden kedves vendéget – akár egy kiadós házi finomságokból álló kóstolóra, akár egy (két, három...) pohár kiváló minőségű borra. Bíznak benne, hogy leendő vendégeikből is törzsvendégek lesznek, akik nemcsak szeretik a bort, de értenek is ehhez a nemes italhoz. A buschenschankban természetesen lehetőség van termelői áron is megvásárolni a hegy levét.

Herczeg pincészet – búcsúztassa vörössel a nyarat!

A buschenschankok jellemzően időszakosan, Dél-Burgenlandban általában évente 3-5 alkalommal vannak nyitva.

Herczegék idén még 6 alkalommal várják majd vendégeiket:

 

augusztus 21 – 30.

október 9 – 11. és 16 – 18.

november  5 – 8. és 11 – 15. valamint

december 4 – 8.


További információ:


+36 20 456 6978 http://www.weinherczeg.com

 

Keresse Herczegéket a facebookon is:

https://www.facebook.com/pages/Wein-Herczeg

Herczeg pincészet – búcsúztassa vörössel a nyarat!