Bővül a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda

2012.02.05. 08:12

Kikapcsolódást nyújtó wellness, fittnes részleggel és konferencia központtal bővül a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda; a 260 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv (Nyugat-Dunántúli Operatív Program) keretében, 50 százalékos európai uniós támogatással valósul meg.

Kikapcsolódást nyújtó wellness, fittnes részleggel és konferencia központtal bővül a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda; a 260 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv (Nyugat-Dunántúli Operatív Program) keretében, 50 százalékos európai uniós támogatással valósul meg - tájékoztatta Varga Csaba, a szálloda igazgatója az MTI-t.

Hozzátette; az épület műemléki védettség alatt áll, így közel két évig tartott a tervezési és az engedélyezési folyamat. Kompromisszumot kellett kötni, hogy a beruházás látványban, építészeti stílusban, struktúrában megfeleljen a kulturális örökségvédelemi kritériumoknak, és egyben a vendégek igényeinek, valamint a 21. századi elvárásoknak is.

Az igazgató szólt arról is, hogy az 56 szobás hotel - annak ellenére, hogy egyetlen szálloda a megyeszékhelyen - jelenleg 45-50 százalékos telítettséggel működik. Az Arany Bárány elsősorban "üzleti szálloda", így hétvégén szinte teljesen kiürül. Az üzletemberek részéről is felmerült az igény, hogy esténként kikapcsolódási lehetőséget találjanak a szállodában, de az új létesítmények azt is lehetővé teszik, hogy egy másik vendégkört is a szállodába csábítsanak - jegyezte meg Varga Csaba.
A beruházáshoz az önerő rendelkezésre áll, amely az igazgató szavai szerint nagyrészt a megfontolt gazdálkodásnak köszönhető.

A tavalyi éves árbevétel 300 millió forint volt, a várható nyereség pedig 60 millió forint körül alakul. Az elmúlt másfél évtizedben több átszervezés, ésszerűsítés is történt, például a gépesítés, a konyhatechnológiai fejlesztés lehetővé tette, hogy 20 fővel csökkentsék az alkalmazottak létszámát. Jelenleg 38 fő dolgozik a szállodában, de az új részlegek átadása után további 4-5 fő számára tudnak majd munkahelyet biztosítani - ismertette az igazgató.

Az új létesítményt a tervek szerint jövő év márciusában, az idegenforgalmi szezon kezdetén adják át.

A megyeszékhely legpatinásabb szállodáját hat évig tartó
építkezés után, 1894-ben adták át, majd az 1960-as években új szárnyat építettek hozzá. Tíz évvel ezelőtt közel 300 millió forintos beruházás keretében felújították a lakosztályokat, azóta jelentősebb beruházás nem történt.
 

.