Hirdetés

Egy magyar férfi öt levágott ujját varrták vissza Ausztriában, már tudja mozgatni őket

2017.05.19

Nyolcórás műtéttel visszavarrták egy magyar férfi levágott ujjait Bécsben, már mozgatni is tudja őket.

Hirdetés

Az ausztriaimunkák.hu az osztrák közszolgálati média híradása alapján azt írja: a baleset még múlt pénteken történt a Mattersburg melletti Rohrbachban (Burgenland), miután a magyar dolgozó lekapcsolta a lemezmegmunkáló/formázó gépet, hogy állítson rajta, azonban az mégis beindult és levágta mind az öt ujjat a munkás jobb kezéről. Azt egyelőre nem tudni, miért indult be a gép.

A sérültet Bécsbe, a meidlingi kórházba szállították, ott Alexander Meznik kézsebész főorvos és  csapata sikeresen visszavarrta az ujjakat. A nyolcórás műtét során először a csontokat, aztán az inakat, az idegpályákat végül pedig az ereket kötötték össze. A Wien heute műsornak nyilatkozó dr. Meznik azt mondta, a beavatkozás még az ő sebészi gyakorlatában is különlegesnek számít. Az operáción előbb kettő, majd a sikeres visszaültetés után egy orvosi csapat dolgozott.

A 43 éves férfi sikeresen átvészelte a kritikusnak számtó első napokat és jól van. A főorvos az alábbiakat nyilatkozta róla: "Informáltuk a sérüléséről, és nagyon óvatosan megkezdte az első gyakorlatokat. Tisztában van azzal, hogy hosszú ideig tart a felépülése."

A beszámoló szerint a férfi már tudja mozgatni a visszavarrt ujjait, a teljes gyógyulása és rehabilitációja azonban legalább 10 hónapig tart.

Fotó: ausztriaimunkák.hu