Hirdetés

Mindennapos női kegyetlenkedések: azok a szegény pasik
unsplash.com

Mindennapos női kegyetlenkedések: azok a szegény pasik

2018.10.07. 11:23

Még hogy gyengébbik nem! A nők nagyon gonoszak tudnak lenni. Íme, a legkapósabb 10 női kegyetlenség.

Hirdetés

A mindennapok tapasztalata szerint a nők nagyon gonoszak tudnak lenni. Egymással is, és főleg a férfiakkal. Főként, ha az utóbbiak a partnereik. Ráadásul mintha csak összebeszélnének  nagyjából ugyanazokat a hétköznapi gonosz praktikákat használják. Íme, a legkapósabb 10 női kegyetlenség.

10. Nem veszi fel a telefont

A nő kedvesen visszamosolyog és biztatóan megadja a telefonszámát. A férfi azt hiszi, sínen van, a világ kezd rózsaszínbe fordulni. Hogy aztán kiderüljön, mindez csak trükk. A nő a sokadik hívásra sem veszi fel a telefont, esetleg lendületből kinyomja a hívást. Már a szám megadásakor tudta, hogy ezt fogja tenni, de könnyebb így, mint őszintének lenni, és elmondani: abszolút nem érdekli a pasi. Aki legfeljebb szenved egy kicsit, nem egy nagy dolog.

9. Kifizetteti az italszámlát – és ennyi

Vannak nők, akiknek esti tervei között nem szerepel az italszámla rendezése. Ezt megteszi majd az a szerencsétlen férfi, aki gavallért játszik. Ha szerencséje van, a nő kellemesen elbeszélget vele egész este, ha nincs, egy kis flört – és pár pohár ital után – a hölgy egy másik asztalt céloz be, hogy ott is lehúzza valamelyik szerencsétlen lúzert.

8. Marad, de csak addig, amíg nincs jobb

Szeme elkalandozik, amikor a partnere beszél, nem figyel oda a szavakra, látszik, hogy máshol jár az esze. Sokat veszekszik, vagy éppen már ahhoz sincs kedve. Nem beszél közös tervekről, csendben van a jövőről. Csak éppen nem mondja meg, hogy magában már befejezte ezt a kapcsolatot. Sok nő egyszerűen nem szeret egyedül lenni, így a pasit - jobb híján - megtartja az új pasi keresése alatt is.

7. Érzelmileg zsarol

A férfiak nehezen viselik, ha egy nő sír. És a nők ezt tudják. Ráadásul általában sokkal magabiztosabban mozognak az érzelmek birodalmában, mint az „erősebbik nem”, így néhány jól időzített könnycsepp segítségével könnyen megkaphatják, amit akarnak.

6. Fizikailag is bánt

A média – jogosan – sokat foglalkozik a családon belüli férfierőszakkal, a nők megaláztatásával, szenvedéseikkel. És szinte semmit a másik az érem másik oldalával. Igaz, a női erőszak nem annyira fizikailag, mint lelkileg okoz sérülést. Sok nő éppen azzal él vissza, hogy tudja, a férfi nem üt vissza. Pedig egy-egy hisztérikus pofon, hajhúzás, ökölcsapás nem is annyira ritka. De melyik férfi beszél erről szívesen?

5. Társaságban kritizál, leszól

Egyre több televíziós sorozatban (reklámban!) jelenik meg az a sztereotípia, hogy a férfiak ostoba és tehetetlen idióták, ellenben a feleség vagy a barátnő a megtestesült tökély. Talán ez is közrejátszik ahhoz a terjedő gyakorlathoz, hogy a nők egyre hajlamosabbak a párjukat nyilvános helyen, társaságban kritizálni, megalázni, tréfák céltáblájává tenni. A nőkkel ellentétben egy nevetségessé tett férfin felszabadultan lehet nevetni.

4. Nem fedi fel, hogy kapcsolatban van

Örül a találkozásnak, mosolyog, hosszan a szembe néz, kacéran kifésüli a szeméből a haját, mond valamit, amit sokféleképpen lehet értelmezni, keresi és élvezi a férfi társaságát, láthatóan izgalommal tölti el a flört. De amikor a férfi végre elég bátornak érzi magát, és elkéri a telefonszámát vagy meghívja egy vacsorára, a nő kissé csodálkozva és félreérthetetlenül mondja: „Nekem van pasim.” És ennyi.

3. Megtagadja az együttlétet

Ősi, jól kipróbált, jól bevált módszer. A nő tudja, hogy mennyit jelent férfiak számára a szex. És azt is, hogy mit lehet elérni általa. Vagy éppen azáltal, hogy megtagadja. Erről nem is érdemes többet szólni, mindenki tudja, miről van szó.

2. Teszteli a férfit, csak a teszt kedvéért

„Ha szeretsz, akkor velem maradsz” – mondja a nő, amikor a férfi éppen indulóban van, hogy a barátaival megigyon egy-két sört. Előző nap már megbeszélték, hogy így lesz, a férfi megszervezte a sörözést, a nő is tud róla. Igazából nincs is indoka, hogy otthon tartsa a pasit, csak annyi, hogy próbára akarja tenni. Ha a férfi mégis a haverokat választja, elbukott a vizsgán. Melynek persze százféle egyéb verziója lehet.

1. Flörtöl, hogy féltékennyé tegyen

Talán meg van sértve, talán úgy érzi, a férfi nem becsüli meg eléggé, vagy csak egyszerűen élvezi a kegyetlenkedést. Mindegy, mi az oka, az biztos, hogy a legnagyobb férfikínok egyike, ha a feleség, szerető, barátnő látványosan és nyíltan flörtölni kezd egy másik férfival. Csúnya dolog, no.

.