Hirdetés

Hét év gyerekek szexuális zaklatásáért

2016.03.22. 14:49

Hirdetés

Jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélt egy nyírcsaholyi férfit gyermekkorúak ellen folytatólagosan elkövetett, három rendbeli szexuális zaklatásért kedden a Debreceni Ítélőtábla - közölte a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó elmondta: az ítélőtábla Elek Margit vezette tanácsa ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék tavaly szeptemberben meghozott ítéletét. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2005 októberében M. P. és felesége négy gyermekkorú testvért vett magához nevelőszülőként Nyírcsaholyban. A férfi 2009 szeptemberében, miután egyedül maradt a gyerekekkel a lakásban, őket több alkalommal, különböző módokon szexuálisan zaklatta. 

Az egyik kislány novemberben elmondta a vele történteket az osztálytársainak. Az egyik gyerek pedig a hallottakat elmondta otthon, ezután az egyik szülő értesítette a védőnői szolgálatot. A gyámhivatal 2009 novemberében soron kívül egy gyermekotthonban helyezte el a gyerekeket. 

A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Címlapfotó: Illusztráció - Kelemen Zoltán Gergely (MTI)