Nem a bölcsődéből vitte el francia apja a kétéves kisfiút Szombathelyen (Frissítve!)

2015.12.09

A férfi jelenleg csak az állán visel szakállt, a haja pedig nagyon rövidre nyírt. 

Frissítés, december 10.

A police.hu-n csütörtökön új információt közöltek a keresett férfiról: jelenleg csak az állán visel szakállt, a haja pedig nagyon rövidre nyírt. 

 

Frissítés 2.

Nem a bölcsődei csoportból és nem is az intézmény területéről vitte el francia édesapja a rendőrség által is keresett kétéves magyar kisfiút - mondta Pósfainé Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője szerdán az MTI-nek.

Az intézményvezető hangsúlyozta: ennek tisztázása a szülők megnyugtatása miatt fontos, mert sokan megijedtek a hír hallatán és aggódnak a gyermekek biztonságáért.

Hozzáfűzte: a kisfiú valóban az egyik szombathelyi tagintézményükben bölcsődés. Kedd délután szokás szerint az édesanya jött a gyermekért, aki általában autóval vitte haza őt. 

Mivel aznap az utolsó távozók között voltak, a bölcsődei gondozó kikísérte az anyát és a gyereket, de nem tapasztalt semmi rendelleneset, tehát a híradásokban szereplő támadás távolabb történhetett.

 

Korábban írtuk:

Az apa és gyermeke megtalálásában a rendőrség a lakosság segítségét is kéri. 

Az apa, Patrick Royer 46 éves, francia állampolgárságú férfi. 

A gyermek szombathelyi lakos, két éves, a neve Varró Leon Bálint. 

A police.hu azt közölte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi a gyermekkel együtt december 8-án 17 óra körüli időben Szombathelyről ismeretlen helyre távozott.

A 112 Emergency Press Hírügynökség információi szerint az apa egy szombathelyi bölcsőde elől vitte el a gyereket, az anya akarata ellenére. A férfi feltehetőleg egy fehér, francia rendszámú Toyotával utazik, aminek a rendszámában szerepel a 444 számsor.

Frissítés:

Az MTI úgy értesült, hogy az apa egy szóváltást követően tettleg bántalmazta a gyermek édesanyját, ezután vitte magával a gyermeket. A nő súlyos sérülést, orrcsont törést szenvedett.

A férfi 185 centiméter magas, vörös hajú, vörös szakállú. 

 

A rendelkezésre álló információk szerint a gyermek a fényképen látható kabátot viselte, amikor apja elvitte.

A rendelkezésre álló információk szerint a gyermek a fényképen látható kabátot viselte, amikor apja elvitte.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a férfi, illetve a gyermek tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16 óra között, péntek: 8-13 óra között), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!