Hirdetés

A "magyar pókember" több százmillió forintnyi pénzt és ékszert lopott össze

2015.11.05

Az ország tíz megyéjében portyázott.

Hirdetés

Több százmillió forint értékben lopott készpénzt és ékszereket egy légtornász múlttal rendelkező 47 éves férfi az ország tíz megyéjében - mondták el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetői csütörtökön Győrben tartott sajtótájékoztatójukon.

Tarcsa Csaba, az ORFK főkapitányi biztosa, a nyomozás koordinátora elmondta, hogy a "magyar pókember", V. Károly 2013 ősze óta lopott lakásokból. A férfit idén június 12-én éjszaka fogták el Debrecenben, lopás közben.

Hozzátette: a milliós, esetenként több tíz millió forint értékű ékszerek, órák egy részét orgazdákon keresztül értékesítette, más részüket fizetség fejében ajánlotta fel életszínvonala fenntartásáért.

Bánhalmi Zsolt, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese részletezte: a férfi profiként járt el minden esetben, főként jól megközelíthető, nagyobb városokban lopott. Az esetek többségében a házak falain mászott fel az éjszakai órákban az üres első emeleti lakásokba, amelyek teraszajtait felfeszítette, majd kiiktatta a riasztórendszereket. Ahol széfet talált, arra lyukat vágott.

A megyében főként Győrben és Mosonmagyaróváron lopott - jelezte.

Hozzátette: V. Károly Budapesten élt egy nagy értékű ingatlanban családjával, lovardája is volt, bár minden ingósága felesége és gyermekei nevén szerepel. A házkutatás során mintegy 600 ékszert, órát foglaltak le a nyomozók.

Károlyi Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy a férfi a városokban kifigyelte, hogy melyek azok a lakónegyedek, ahol nagyobb értékek lehetnek. Minden helyszínre saját autójával érkezett, de lopás közben semmilyen irat vagy személyére utaló dokumentum, tárgy nem volt nála.

Hozzátette: a megyében 30-40 bűncselekményt követhetett el, ám jelenleg tíz bizonyított.

V. Károly ellen különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folyik eljárás az érintett megyékben. Büntetési tétele tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.