Hirdetés

Családi házakba tört be két gencsapáti férfi

2015.06.23. 20:17

Hirdetés

Családi házakba és egyéb ingatlanokba hatolt be két gencsapáti férfi 2014 júniusa és 2014 novembere között. A 40 éves és a 41 éves gyanúsított hat, köztük szombathelyi, gencsapáti, kőszegszerdahelyi és gyöngyösfalui épületet szemelt ki, ahová minden esetben erőszakos módszerrel, jellemzően a zárszerkezet feltörését követően jutott be.

A rendelkezésre álló információk szerint B. Róbert egy gencsapáti és egy szombathelyi családi házba egyedül ment be, míg a többi ingatlan tulajdonosainak sérelmére társával, D. Róberttel együtt követtek el bűncselekményeket. Főként készpénzt, különböző ékszereket és műszaki cikkeket zsákmányoltak. Az egyik szombathelyi üzemanyagtöltő állomás épületéből motorolajokat, egy másik szombathelyi telephelyről fűrészeket is magukkal vittek.

A nyomozás során az eltulajdonított értékek közül néhányat megtaláltak és lefoglaltak a nyomozók, de többségüket értékesítették; a készpénzt pedig a megalapozott gyanú szerint felélték.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság B. Róberttel és D. Róberttel szemben a lopás vétség és a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.