Hirdetés

Fiatalkorú rablók a Sopron - Kapuvár buszon

2013.11.13. 10:49

A rendőrök a bejelentést követő tizenöt percen belül elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatalt.

Hirdetés

Két fiatalkorú a Sopronból Kapuvárra tartó menetrend szerinti járaton erőszakkal elvette egy 15 éves tanuló telefonját, miközben fenyegették és bántalmazták - közölte a Police.hu.

A Kapuvári Rendőrkapitányság ügyeletére a sértett édesapja tett feljelentést 2013. november 8-án este arról, hogy 15 éves fiát a Sopron-Győr közötti helyközi járaton két ismeretlen megfenyegette, telefonját erőszakkal elvették tőle.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy az autóbuszon utazó 15 és 16 éves hegykői fiatalok a sértettet a Kapuvár felé közlekedő helyközi járaton inzultálni kezdték.

Kötekedtek a tinédzserrel és megfenyegették. Mobiltelefonját akarták megszerezni, ezért egyikük a fiút hátulról, társa pedig a mellette lévő ülésről addig lökdöste és ütögette, míg a kapuvári fiatal, csakhogy támadói leszálljanak róla, készülékét átadta részükre. Megpróbáltatásai továbbra sem szűntek, a vele szemben erőszakosan fellépők megtiltották a sértett számára, hogy a vele történtekről bárkinek is említést tegyen. Végül Kapuváron engedték őt leszállni a járműről.

A rendőrök a bejelentést követő tizenöt percen belül elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatalt, akik a rendőrségen részletes, beismerő vallomást tettek. Az eljárás során a telefonkészülék is előkerült.

A 15 és 16 éves gyanúsítottak ellen a Kapuvári Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A Győri Járásbíróság 2013. november 11-én előzetes letartóztatásukra intézkedett.
..