Hirdetés

Öt évre ítélték a kislányát hátba szúró mezőtúri asszonyt

2015.10.27. 13:50

Az ítélet jogerős.

Hirdetés

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a mezőtúri asszonyt, aki 2013 telén egy késsel hátba szúrta saját kislányát, életveszélyes sérüléseket okozva a gyereknek.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 32 esztendős nőt, és megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát mind az öt gyermeke esetében.

A vádlott 2012 májusától Mezőtúron lakott élettársával és gyermekeivel egy vályogház tizenkét négyzetméteres szobájában. A zsúfoltság miatt gyakoriak voltak a veszekedések. 2013. december 19-én karácsonyi ünnepség volt az iskolában, melyen részt vett a vádlott két lánya is, ezért apjukkal csak későn értek haza. Az akkor nyolcéves sértett egy papírból készült szélforgót vitt haza, amivel testvérei is játszani szerettek volna, de ő nem adta oda nekik.

A gyerekek tovább veszekedtek a játékon, ezért a vádlott kikapta azt a sértett kezéből és odaadta a többieknek. Emiatt a kislány megsértődött, "rángatta a vállát és morgott magában", erre az asszony egy késsel - amivel, elmondása szerint, a vacsoraként előkészített kalácsot akarta fölvágni - hátba szúrta gyermekét.

A kislány sírására belépett a férfi, akinek élettársa azt mondta, a gyerek egy ollóba feküdt bele. Az apa kórházba vitte a gyereket, aki közvetlen életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett.

Az esetet követően a gyámhivatal a vádlott minden gyermekét nevelőszülőknél helyezte el.

Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kiszabott 10 éves börtönbüntetést.

Hegedűs István tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az ítélőtábla nem látta egyértelműen bizonyítottnak, hogy a vádlott emberölési szándékkal szúrt volna.