Hirdetés

Vádemelési javaslat büki és csornai kábítószer-terjesztőkkel szemben

2014.04.09. 09:16

Jelentős mennyiségről van szó.

Hirdetés

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Nyomozó Alosztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett visszaélés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy csornai és egy büki lakossal szemben - írja a Police.hu.

A nyomozás során megállapították, hogy a gyanúsítottak 2013. májusát megelőzően Ausztriában, Győrben és Bükön kábítószert szereztek be, majd adtak át több kábítószer-fogyasztónak.

A 24 éves, S. Gábor büki lakásán és a 34 éves, K. Sándor komáromi tartózkodási helyén megtartott házkutatások során kábítószergyanús anyagok és utóbbi gyanúsítottnál kábítószer felhasználásához szükséges eszközök kerültek elő. A K. Sándor által használt személygépkocsiban elrejtve szintén több, kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók.

Az ügyben lefolytatott szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a lefoglalt termékek között kábítószernek és új pszichoaktív anyagnak minősülő szer is található.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Nyomozó Alosztálya a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Vas Megyei Főügyészségnek.