Pinka Blues Fesztivál (Monyorókerék/Eberau, 2015. június 27.)

2015.06.23. 18:33

A blueszene híveit várják az idilli környezetben rendezett fesztiválra.A monyorókeréki (eberaui) kastély kocsis udvarában különleges zenei csemegét készít elő egy lelkes helyi szervezőcsapat – élén Sigi Flamisch-sal és az általa vezetett Uhudler Blues Banddel. Mint az a névből is látszik, a blueszene híveit várják az idilli környezetben rendezett fesztiválra.

A Pinka Blues Fesztiválon az osztrák blueszenei élet legjobbjai lépnek fel június 27-én este, hogy hajnalba nyúlóan szórakoztassák a nagyérdeműt. Pinka, blues, Uhudler, kocsis udvar, ódon falak, csillagos ég… Fellép a Sir" Oliver Mally's Blues Distillery, a Thanx, az Uhudler Blues Band és a Green Henry Bluesband. Minden információ megtalálható magyarul is a www.pinkabluesfestival.at oldalon.

A fellépő zenekarok:

Sir" Oliver Mally's Blues Distillery

Az egyik legkreatívabb osztrák dalszerző 25 kiadott CD-vel, egyben expresszív blues-gitáros hátborsóztató hanggal – nem csoda, hogy „Sir“ már számtalan ausztriai és nemzetközi elismerés büszke tulajdonosa. A Pinka Blues Fesztiválon az 1990 óta fennálló formációjával, a Blues Destilleryvel fog felejthetetlen zenei élményről gondoskodni.

„Sir“ Oliver Mally (gitár, ének), Alex Meik (nagybőgő, ének), Willy Hackl (dobok), Martin Gasselsberger (zongora, orgona)

http://www.sir-oliver.com/index.php

THANX

Gerald „Apfi“ Strassert évek óta Ausztria legjobb gitárosai között tartják számon, 2000-ben alapított zenekara, a Thanx 2013-ban már hetedik lemezét adta ki. A legmagasabb színvonalon játszott erőteljes, rockos blues a kelet-ausztriai-szlovén formáció védjegye.

Gerald Strasser (gitár, ének), Herbert Felber (gitár, ének), Helmut Zettinig (bassz.) és Miran Celec (dobok)

www.thanx.at

Uhudler Blues Band

Az egy kicsit más blues zenekar kizárólag saját dalokat ad elő német nyelvű szövegekkel, melyeknek témája erősen kötődik Dél-Burgenlandhoz. Az együttes stílusának gyökerei a chicagói elektromos bluesból táplálkoznak. Frontemberük, Sigi szerzeményeit „tekintélyt parancsolóan nehézsúlyú“ kísérőivel adja elő:

Sigi Flamisch (gitár, szájharmonika, ének), Bernhard Macheiner (billentyűk), Gery Miller (bassz.), Gü Schrumpf (dobok)

www.uhudlerbluesband.at

Green Henry Bluesband

Ez a feltétlenül meghallgatásra érdemes dél-burgenlandi-stájer zenekar főként a hatvanas évek blues-zenéjének stílusában játszik, á la Clapton és Green. A spektrum azonban Neil Young dalaitól a szolid reggae-ig terjed. A basszusgitáros Helfried Pauss egyébként “Kollegium Ost” (Keleti Kollégium) névre keresztelt egyesületével Ausztria blueséletének egyik legaktívabb szereplője.

Robert Knapp (gitár, ének, szájharmonika), Georg Eisner (gitár, ének), Helfried Pauss (bassz.), Dejan Berden (zongora), Uli Ruppnig (dobok)

Program:

18:00 kapunyitás

19:15-20:45 Green Henry Bluesband

21:00-22:30 Sir Oliver Blues Distillery

22:45-00:15 Uhudler Bluesband

00:30-02:00 THANX

02:00 záróra

(a műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják)

Szúnyogriasztó szer és esőkabát ajánlott!

pinkabluesfestival 2015

Eberau/ Monyorókerék

2015. június 27., szombat

szabadtéri koncertek a kastélykertben (kocsis udvar)

Belépő: 15.- €. Elővétel nincs, jegyvásárlás csak a helyszínen. Időjárás-előrejelzés szerinti nagyon rossz idő esetén lemondás legkésőbb 2015. június 25-én 20:00-ig a weboldalon!

A fesztivál területén burgenlandi ínyencségek, különlegességek és italok kaphatók.

www.pinkabluesfestival.at

.