Buszbérleteket hamisító férfi ellen indult eljárás Zalaegerszegen

2012.03.21. 17:26

Több hamis, illetve lejárt autóbuszbérletet is találtak a rendőrök egy zalaegerszegi férfinél, akihez egy hamis bérletet használó utas lebukása után jutottak el a rendőrök.

Több hamis, illetve lejárt autóbuszbérletet is találtak a rendőrök egy zalaegerszegi férfinél, akihez egy hamis bérletet használó utas lebukása után jutottak el a rendőrök - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Szabados Gábor közölte: az egyik zalaegerszegi helyi járaton hétfőn a jegyellenőr visszatartott egy utast, mert hamis buszbérletet mutatott fel. A helybéli férfiért rendőrök érkeztek, majd magánokirat-hamisítás vétsége miatt nyomozást indítottak.

Az eljárással összefüggésben kedden jutottak el egy szintén zalaegerszegi férfihez, akinél a házkutatás során több meghamisított, illetve a hamisításhoz felhasznált lejárt autóbuszbérletet találtak és foglaltak le.

Az ötvenes éveiben járó férfit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. Mint kiderült, a hamisítások miatt februárban már indult ellene büntetőeljárás.
A sajtóreferens hozzátette: a Zala Volán tavaly 17 esetben, idén pedig eddig három alkalommal kezdeményezett eljárást hamis bérletet felmutató utasok miatt.

.