Cicciolina viselt ügyei Monzában

2011.09.29. 11:59

Cicciolina alig jelentette be, hogy Monza polgármesteri székére pályázik, az olasz sajtó máris emlékeztetett, hogy ugyanitt a volt pornósztár már 2002-ben is próbálkozott, s akkori ténykedése nyomán bírósági ítélet is született a választási listáján talált hamis aláírások miatt.

A volt pornósztár visszatér a bűntény helyszínére - kommentálta az MBNews.it monzai hírportál a Cicciolina néven ismert Staller Ilona bejelentését, miszerint az általa alapított optimista-futurista párt színeiben polgármesterjelöltként indul a lombardiai város helyhatósági választásán 2012 tavaszán. A honlap emlékeztetett, hogy Cicciolina nem először pályázik Monza vezetésére, a több mint 120 ezer lakosú város polgármesteri székének megszerzésével már 2002-ben is próbálkozott. Akkor a Libertari (Szabados) párt jelöltjeként a szavazatok 1,5 százalékát szerezte meg, ami ezer voksnak felelt meg. Választási programjában akkor és most is szerepel a 18.

századi monzai királyi palota kaszinóvá való átalakítása. Cicciolina tragikomikus kalandja Monzában címmel a Corriere della Sera napilap webcsatornája külön videokommentárt szentelt az egykori pornósztár politikai ambícióinak feléledéséről szóló hírnek. Felidézte azt is, hogy kilenc évvel ezelőtt Cicciolina a Monzában székelő, 7. századi longobárd királynő, Teodolinda leszármazottjaként jelentkezett. A polgármesteri választáson való indulásához összegyűjtött aláírások között azonban a monzai ügyészség több mint száz hamisított aláírást talált. Ennek ellenére Cicciolina indult a választáson, gyenge eredménye után visszalépett az akkori balközép javára.

Az aláírások meghamisításért Cicciolina választási stábja egyik tagját, Giorgio Grassót nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték ezt követően. A vizsgálat során a Cicciolina "factotum" (valakinek a jobb keze, mindenese) embereként szereplő Grassóról kiderült, hogy álnevet használó körözött személyről van szó, akit korábban több mint két évre ítéltek bűnszövetkezés, csődbűntett, adócsalás miatt. "Ha Ciccolina úgy dönt, mégis visszatér Monzába, jobb lesz, ha stábot vált" - tanácsolta a Corriere.it, a tekintélyes milánói napilap honlapja.
 

.